Njegova poslovilna turneja se je močno zavlekla. Foto: EPA
Njegova poslovilna turneja se je močno zavlekla. Foto: EPA

74-letni glasbenik je na Instagramu zapisal, da je trikrat cepljen proti covidu-19 in da ima trenutno le blage simptome bolezni.

Pandemija je Eltonu Johnu povzročila kar nekaj težav pri organizaciji turneje Farewell Yellow Brick Road. "Vedno z velikim razočaranjem odpovem koncerte. Opravičujem se vsem, ki sem jim povzročil nevšečnosti, a želim, da sem tako sam (kot tudi moja ekipa) varen," je še zapisal. Dodal je, da bodo lastniki vstopnic za odpovedana koncerta obveščeni, ko bodo določeni novi datumi, in da pričakuje, da bo konec tedna že lahko nastopil v Arkansasu, kot je bilo to načrtovano, piše BBC.

Turneja Farewell Yellow Brick Road sicer poteka že od leta 2018, potem ko se je Elton odločil, da je po več kot petih desetletjih glasbenega delovanja nastopil čas za umik. A zadal si je res velik zalogaj – več kot 300 koncertov. Mnogi nastopi so bili premaknjeni zaradi pandemije, lani septembra pa tudi zaradi tega, ker je moral glasbenik po padcu na operacijo kolka.

Po skoraj dveletnem premoru se je turneja tako nadaljevala šele prejšnji teden. Do aprila naj bi Elton prekrižaril ZDA, nato pa naj bi se začel evropski del turneje. Vsaj takšni so načrti.