Skupino sestavljajo dekleta, stara od 21 do 23 let. Foto: EPA
Skupino sestavljajo dekleta, stara od 21 do 23 let. Foto: EPA
Girls' Generation
Dekleta se (za zdaj) razumejo dobro in celo živijo skupaj. Foto: EPA

Po dveh mescih vztrajnega "jahanja konjev" in nalezljivega refrena še ni videti, da bi se svet naveličal pesmi Gangnam Style, poroča The Guardian. 34-letni raper je tako postal prvi K(orejski)-zvezdnik, ki mu je uspel takšen preboj na ameriški in evropski trg. S svojim uspehom pa je sprožil željo 'uspeti zunaj meja Azije' tudi pri drugih južnokorejskih zvezdnikih.

Naslednje v vrsti naj bi bile članice K-skupine Girls' Generation, ki so v Aziji prodale več milijonov albumov, zdaj pa so snemajo svoj prvi album v angleščini. Izdale ga bodo prihodnje leto pri založbi Lady Gaga z željo, da pridobijo čim več angleško govorečih oboževalcev.

"Poteza skupine Girls' Generation me ne preseneča," je dogajanje komentiral glasbeni novinar Steve McClure. "Južnokorejski trg je omejen, zato si vsi glasbeniki želijo uspeti tudi drugje." Dekletom je sicer že uspel preboj na Japonskem, vendar pa se ne nameravajo ustaviti.

"Glasba Girls' Generation je nalezljiv pop," meni glasbeni menedžer Robert Poole. "Težko jih je ne imeti rad. Takoj ko sem slišal pesem Mr. Taxi, sem menil, da jo morajo posneti v angleščini."

Glasbeni strokovnjaki so si tako enotni - preboj na tuje trge bo za Girls' Generation lahek, saj imajo spevne pesmi, zanimive videospote in tudi videti so dobro, njihova podoba pa je skrbno načrtovana.

Psy je na široko odprl vrata vsem južnokorejskim glasbenikom. McClure meni, da bodo prodor na ameriški trg začele Girls' Generation, sledili pa jima bosta še ena dekliška skupina 2NE1 in boyband Super Junior. Prav tako je Psy obljubil, da bo v angleščini posnel nadaljevanje pesmi Gangnam Style.

McClure pa temu ne napoveduje večjega uspeha: "Uspeh Psyja je enkraten dogodek, presenečen bi bil, če bi mu uspela še ena uspešnica. Skupine kot je Girls' Generation pa bi se lahko obdržale dlje časa."