Lansko leto so največ obiskovalcev privabili Siddharta in Dan D. Foto: MMC RTV SLO
Lansko leto so največ obiskovalcev privabili Siddharta in Dan D. Foto: MMC RTV SLO
Festival Schengenfest
Čez dan lahko obiskovalci uživajo ob Kolpi ali pa sodelujejo na športnih igrah. Foto: MMC RTV SLO/ Klavdija Kopina

Neposredno ob reki Kolpi organizatorji pričakujejo vsaj toliko obiskovalcev kot lani, katerih skupno število je bilo približno devet tisoč. Že prvi dan jih bodo na odru pričakale tri slovenske zasedbe, dve hrvaški in ena makedonska.

Na odre se bo vrnil Dalaj Eegol, bolj znan kot Alien. Poleg rapa bo slovenski del postregel tudi z Elvis Jackson in ska punkom ter rockom in zmagovalci glasbenega natečaja ItakDžafest - Eskobars. Predstavili se bodo tudi manj znani Hrvati Dukes of Hazzard in Makedonci Eye Cue. Na koncu se bo množica poskušala ohladiti s pivom oziroma do konca razgreti s hrvaškimi rockerji Hladno pivo.

Pridružili se bodo tudi U2
V soboto in nedeljo čez dan bodo vrvež ob Kolpi popestrile številne športne in nagradne igre, različni nastopi in DJ program. Popoldan se bo začelo koncertno dogajanje. Prvi bodo na oder stopili Slovenci Sell out, ki preigravajo vse od ska-punk-rocka do reggae-swinga. Sledili bosta še domača pop-rock zasedba Instinkt in skupina Adam, ki uporablja nekoliko drugačen pristop k ustaljenim rock obrazcem in se spogledujejo pop lirike s poetičnimi parolami.

Zvečer bo občinstvo norelo ob zvokih hrvaške popskupine Jinx, slovenski legendarnih rockerjev Big Foot Mame, za konec pa jih bodo obiskali še US4 - U2 Tribute Band iz Velike Britanije.

Zadnji dan bodo med schengenske tabornike prišli Aperion, ki bodo v rock vpeljali tudi klasične inštrumente. Na svoj račun bodo prišli tudi metalci, ki jih bo razveselila hrvaška skupina Omega Lithium. Kot zadnja slovenska skupina bodo nastopili provokativni Laibach, festival pa bo sklenila srbska godba na pihala Boban in Marko Marković orkestar.

Spodaj lahko prisluhnete nekaterim nastopajočim.

Dalaj Eegol

Elvis Jackson
Hladno pivo
Jinx
Big Foot Mama
Laibach