Hannah je bila izbrana kot glasbenica s prepričljivo vokalno izvedbo in odrsko prezenco ter z bogatimi izkušnjami nastopanja na televiziji in velikih glasbenih odrih, vajena tudi dela v tujini. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Hannah je bila izbrana kot glasbenica s prepričljivo vokalno izvedbo in odrsko prezenco ter z bogatimi izkušnjami nastopanja na televiziji in velikih glasbenih odrih, vajena tudi dela v tujini. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Hannah
V Malmöju bo pod slovensko zastavo odmevala plesna Straight into Love. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Hannah
Ustvarjalci pesmi Straight into Love: Erik Margan, Hannah Mancini, Gregor Zemljič in Matija Rodič (Marko Primožak manjka). Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Hannah
Hannah med dajanjem izjave za MMC. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

"Občutek, ko pojem pesem, je odličen," je priznala stara znanka slovenskega klubskega prizorišča in pevka z dolgo kilometrino na velikih ameriških odrih, kjer je nastopala s priznanimi slovenskimi izvajalci.

Na koncu prispevka najdete nastop Hannah na predstavitvi pesmi v studiu 1 Televizije Slovenija.

Strahov pred Malmöjem nima. "Verjetno bi moj največji strah moral biti, da bom nastopala pred tako velikim občinstvom, toda v preteklosti sem že nastopala pred številnimi množicami z drugimi izvajalci v ZDA. Pripravljena sem, da stopim na evrovizijski oder in zapojem skladbo," je dejala v pogovoru za MMC.

Spoznajte avtorje!
Pod pesem se je kot avtorica podpisala Hannah sama. "Pesem govori, kako se spuščam v ljubezen. Začetkov tega. Sicer pa ko pišem pesmi, ne mislim prav na določeno osebo, ker sem poročena (smeh). In sem v ljubezni že nekaj let. Rada pišem na občutek, ki ga slišim v glasbi, in vibracijo." V produkcijski ekipi je poleg nje še producent, glasbenik, DJ, oblikovalec zvoka in predavatelj Gregor Zemljič, s katerim Hannah sodeluje že nekaj let. "Gregor je velik profesionalec, ko pride v studio. Je perfekcionist, tako kot jaz. V tem pogledu se idealno ujameva." V ekipi je tudi Erik Margan, s katerim je Hannah pred kratkim združila moči v projektu Stella Mercury.

Ekipo sestavljata še Marko Primužak in Matija Rodić, zagrebški glasbeni producent, ki je s skladbo Retroboost osvojil tretje mesto na mednarodnem tekmovanju BeatPort v kategoriji Dubstep. Med njegove večje profesionalne uspehe spada avtorstvo glasbe za oglase podjetja K-Mart (skladba PhunkShock). Je tudi uradni remikser nekaterih kritiško in komercialno najuspešnejših hrvaških glasbenikov.

Intervju s slovensko predstavnico na Evroviziji si lahko preberete tukaj.

Slovenija pošilja Evropi elektronske ritme
Pesem Straight into Love najlaže uvrstimo v kategorijo t. i. elektronske plesne glasbe oz. EDM-produkcije z dodatkom dubstepa, ki je v zadnjih dveh letih "prevzela" popularno glasbo na obeh straneh Atlantika. Skladno z odločitvijo, da bo RTV Slovenija izbrala skladbo/izvajalca neposredno za predstavitev na mednarodnem tržišču, je bilo vodilo iskanje zelo sodobne/aktualne glasbene produkcije.
Projektno ekipo, ki je izbrala skladbo, so sestavljali Andrej Karoli, Mirko Štular in Blaž Tišler z Vala 202, Aleksander Radić in Andrej Hofer z Razvedrilnega programa Televizije Slovenija, Sabrina Povšič Štimec iz Službe za odnose z javnostjo RTV Slovenija in Olga Škrube iz Pravne Službe RTV Slovenija.

Priprave Hannah na Evroviziji lahko spremljate na njenem uradnem profilu na Fecebooku. Ali pa na uradnem profilu na Twitterju.

Izkušen glas klubskega prizorišča
Hannah je v šestih letih, odkar živi v Sloveniji, postala prepoznaven obraz klubskega prizorišča. Že več let je tudi pevka zasedbe Xequtifz, s katero je posnela tri radijske uspešnice v slovenski in angleški različici. Leta 2011 je sodelovala na Emi s skladbo Ti si tisti. Čeprav ni zmagala, je bila skladba velika radijska uspešnica v Sloveniji. Trenutno sodeluje tudi pri prihajajočih mednarodnih izdajah.

Pot, ki še sledi
Hannah bo kot predstavnica RTV Slovenija nastopila v prvi polovici prvega predizbora, in sicer v torek, 14. maja. V finalni izbor, ki bo 18. maja, se bo iz vsakega predizbora uvrstilo po 10 najboljših predstavnikov, ki se jim bodo pridružili predstavniki "velikih pet" - Nemčije, Francije, Španije, Italije in Velike Britanije - ter predstavnik države gostiteljice, Švedske. Voditeljica vseh treh večerov bo Petra Mede, komedijantka in televizijska voditeljica.

Hannah predstavila svojo pesem
Hannah - Straight into Love (stereo)
Hannah predstavila svojo pesem
Hannah - Straight into Love (stereo)