Kot je povedala 20-letna pevka s pravim imenom Sarah Faith Griffiths v prvem odzivu, ji v glavi še vedno odzvanja krik po telefonskem klicu, ko so ji sporočili veselo novico. "To je pravi čudež: kako mi je uspelo osvojiti brita in se obenem prebiti čez pandemijo?"

Pevka je glasbo vzljubila pri petih, ko je slišala peti Stevieja Wonderja, nato je začela peti v cerkvenem zboru, prvi album, ki jo je čisto osvojil, pa je bil album Taylor Swift Fearless, piše britanski BBC.

Prvi singel je izdala julija 2019, lani je izdala več pesmi, pesem Love Is A Compass so uporabili v Disneyjevem božičnem oglasu. V zadnji uspešnici Black Hole, ki so jo pri Guardianu označili kot "veličastno melodramatično elektropop raketo", poje o najstniški ljubezni in duševnem zdravju.

Raper Pa Salieu in pevka Rina Sawayama sta bila še v konkurenci za osvojitev obetajoče nagrade, ki so jo v preteklosti osvojili danes priznani glasbeniki, kot so Adele, Sam Smith, Jorja Smith, Emeli Sande, Jessie J, Rag 'n' Bone Man in Celeste.

Preostali zmagovalci britov 2021 bodo znani na prireditvi 11. maja.