White Lies bodo nove pesmi predstavili tudi v Ljubljani, ko bodo 30. novembra stopili na oder Kina Šiška. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
White Lies bodo nove pesmi predstavili tudi v Ljubljani, ko bodo 30. novembra stopili na oder Kina Šiška. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Plošča, ki je nastala v sodelovanju s producentom Alanom Moulderjem v londonskem studiu Assault & Battery, bo njihov prvi izdelek po uspešnem prvencu To Lose My Life iz leta 2009. Na njej se bodo znašle tudi pesmi Holy Ghost, The Power And The Glory, Bigger Than Us, Is Love?, Streetlights' in 'Come Down.

Obeta se precej drugačen zvok
Nekatere izmed novih pesmi so mladi Londončani že predstavili na poletnih glasbenih festivalih, tudi na avstrijskem Frequencyju, s katerega smo poročali, album kot celota pa je po njihovih besedah od prvega precej drugačen, zato so začutili olajšanje, ko so dobili dober odziv občinstva.

Pevec Harry McVeigh pravi, da je na novem albumu več pesmi, ki so že "na prvi posluh" bolj vesele od tistih na prvem, vsaj na videz temačnejšem albumu, ki pa ima po mnenju zasedbe tudi svetle trenutke. "Kot glasbeniki smo odrasli in smo bolj odprti za poskuse," dodaja McVeigh.

Kljub drugačnemu zvoku albuma je basist Charles Cave za NME povedal, da se mu ne zdi, da se je album rodil iz želje po večjem uspehu pri množicah. "Dolgo se mi je zdelo, da smo ustvarili album precej nedostopne glasbe," je povedal. "Nihče nam ni rekel, odlično, to bo komercialno privlačno."

Spodaj poslušajte novo pesem skupine Bigger Than Us.