Pevec, s pravim imenom Dominic Richard Harrison, je bil sprva ob klicu menedžerja, ki mu je povedal, da je z njim stopila v stik Nasa, presenečen. "Me zapuščaš, da boš postal astronavt?" so bile ene izmed prvih besed, ki mu jih je britanski glasbenik namenil. "Ne, bedak, zate gre," mu je odvrnil menedžer in pojasnil, da ga je Nasa kontaktirala, saj je v primeru uspešnega pristanka njenega roverja Perseverance na Marsu želela predvajati Yungbludovo priredbo pesmi Davida Bowieja iz leta 1971.

Yungblud je namreč na svojem lanskem albumu Weird! izdal pesem mars, priredbo Life On Mars, ki pa je ob uspešnem pristanku roverja zadonela na prenosu v živo, ki je sicer potekal na YouTubovem kanalu Nase. "Sem iz Doncasterja in šel sem na Mars," je z navdušenjem povedal pevec in dodal, da je izjemno počaščen. Ker pa so njegovo glasbo vključili v tako poseben dogodek, je postal tudi malce čustven. "Nekaj je, da te prosijo, da prirediš eno izmed najvplivnejših pesmi tvojega vzornika – na Zemlji. Storiti to v povezavi s pristankom na drugem planetu, je noro," je še navdušeno delil in dodal, da je velik privilegij biti del nečesa, ki je tako 'večje od sveta', poroča BBC.

Sorodna novica Nasin rover prestal sedem minut groze in pristal na Marsu

Nič ni nemogoče

Vključenost v podvig potovanja na Mars, znotraj katerega je tam pristal prvi novi rover po 10 letih, pa je bila za pevca toliko bolj posebna, saj naj bi zvezdnika vesolje že od nekdaj zanimalo. "Iskreno povedano, vse svoje življenje sem se počutil kot nekakšen vesoljec. Veliko ljudi me ni razumelo, v mlajših letih me je to potrlo," je priznal 23-letnik, ki se je večino časa počutil, kot da spada na drug planet, in dodal, da so mu izvajalci, kot so Bowie, Lady Gaga in Oasis, pomagali premagati težke trenutke. Predvsem Bowie je definiral njegov celotni obstoj.

Svoje navdušenje je delil tudi na družbenih omrežjih, kjer je ob seriji fotografij in videov zapisal, da je šlo za eno izmed najneverjetnejših noči v njegovem življenju. "Nič ni nedosegljivo. Če si nekaj lahko zamisliš, to tudi lahko narediš," je spodbudil tudi svoje sledilce. "Bodi individualen, bodi ti. Življenje na Marsu obstaja."

Rover je bil sicer zadnjih devet mesecev in 470 milijonov kilometrov poti del vesoljskega plovila Mars 2020. Perseverance pa bo iskal sledi biološkega in med drugim zbiral vzorce za analizo.