Glas Winehousove bo še naprej razveseljeval njene oboževalce. Foto: EPA
Glas Winehousove bo še naprej razveseljeval njene oboževalce. Foto: EPA

Na albumu z naslovom Amy Winehouse Lioness: Hidden Treasures bo zbranih 12 skladb. Kot je zapisano na njeni uradni spletni strani, bodo na novem albumu med drugim zbrane tri priredbe, dva dueta in pet še nikoli prej izdanih pesmi.

Winehousova je v karieri izdala dva albuma. Material, ki ga je pustila še nedokončanega, pa sta v svoje roke vzela producenta Mark Ronson in Sallam Remi, ki sta z britansko pevko sodelovala že v preteklosti. "Salaamu in Marku je kmalu postalo očitno, da morajo Amyjine skladbe, ki jih hranita v svojih arhivih, zaživeti," je razloženo na pevkini uradni spletni strani.

Na albumu se bodo tako znašle skladbe, kot sta Halftime in The Girl From Ipanema, ki sta bili posneti med snemanjem pevkinega prvega albuma Frank (2003). Med še neslišanimi pesmimi, ki se bodo znašle na albumu, pa bosta tudi pevkino sodelovanje z ameriškim raperjem Nasom (Like Smoke) in že znan duet s Tonyjem Benettom za skladbo Body & Soul. "Vsi, ki so kadar koli sodelovali z Amy, vedo, da ni nikoli zapela ali zaigrala isto pesem dvakrat na enak način," je še zapisano na njeni spletni strani.

Na posthumno izdani plošči bodo uvrščene tudi alternativne različice pesmi, s katerimi se je pevka približala svojim oboževalcem in za vedno ostala v njihovih srcih (Valerie in Tears Dry On Theri Own). Funt od vsake prodane plošče bo namenjen skladu Amy Winehouse, ki deluje v spomin na umrlo pevko.