EMA freš: Ella – A sem dovolj?
EMA freš: Jon Vitezič – Jesus Style

Glasovanje za zmagovalce tedna se nadaljuje v soboto ob 20.00 na rtvslo.si/ema-fres.

Tri tedne zaporedoma bomo v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca, prek spletne ankete pa boste glasovalci vsak dan izbrali enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva boste glasovalci lahko v novem krogu, prav tako prek spletne ankete, glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija.

EMA freš 2021 – potek izbora

Prvi teden:

DATUM

TEKMOVALCI

ZMAGOVALEC DNEVAZMAGOVALCi TEDNA

29. 11.

Katja KosNika S.
Nika S.
30. 11.

Anja VodošekStela Sofia
Stela Sofia

1. 12.

LPS (Last Pizza Slice)LPS
Neli Jerot

2. 12.

Ella

Jon Vitezič

Jon Vitezič

Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo sicer uvrstili v januarski finale izbor EMA freš. V zadnjem, četrtem, tednu spletnega izbora bo preostalih 15 skladb dobilo še eno priložnost, da se uvrstijo v finale. V tednu od 20. do 24. decembra se bodo vsak dan ponovno predstavili trije izvajalci, zmagovalec dnevnega spletnega glasovanja pa se bo uvrstil v januarski finale Eme freš.

V drugem delu tekmovanja EMA freš se bo 14 finalistov pomerilo v dveh televizijskih oddajah, ki bodo januarja 2022 na Televiziji Slovenija. Iz vsake oddaje se bosta po dve skladbi uvrstili na osrednji izbor EMA 2022. Eno bo izbralo občinstvo s telefonskim glasovanjem, drugo pa strokovna žirija. Tako se bodo izmed 14 finalistov le štirje uvrstili na izbor EMA 2022, kjer se jim bo pridružilo še 16 uveljavljenih glasbenikov.

Več o Elli in Jonu Viteziču si lahko preberete, če kliknete na spodnji fotografiji.