Najboljša mednarodna restavracija je Kralj Žara. Foto: MMC RTV SLO
Najboljša mednarodna restavracija je Kralj Žara. Foto: MMC RTV SLO
Med najboljšimi je tudi Bazilika Bistro. Foto: MMC RTV SLO/Katja Štok

Zmagovalce v 11 kategorijah so izbrali skupaj z bralci, ki so oddali svoj glas.

V kategoriji Gourmet je slavila Hiša Kulinarike Manna, najboljšo slovensko kulinarično izkušnjo ponuja Gostilna na Gradu, na odmor za kosilo pa je najbolje skočiti v Harfo. Najboljšo izkušnjo balkanske kulinarike nudi Das Ist Valter, svetovne kulinarike pa Shambala. Najboljša mednarodna restavracija je Kralj Žara.

Bralci vodiča InYourPocket so najbolj pohvalili pice v Trti in burgerje v restavraciji Lars & Sven. Vegetarijance oziroma vegane so napotili v Bazilika Bistro. Tisti, ki bi želeli obedovati zunaj Ljubljane, naj se odpravijo na Skaručno, posamezniki, ki v hrani najraje uživajo doma, pa bodo najboljše kulinarične dobrote za s sabo našli v restavraciji Brodo, so še menili ocenjevalci.

Pri InYourPocketu so se medtem že odločili za pripravo seznama najboljšega, kar Ljubljana ponuja poleti, s poudarkom na znamenitostih in dejavnostih. Glasovanje poteka v devetih kategorijah, od koncertov do najboljših sladoledov in lokalov, izbirajo tudi najboljšo točko za selfije. Bralci lahko glas oddajo do 10. junija.