Skoraj zagotovo bo ena od predstavljenih kuharic Džaj Faj, poulična kuharica iz Bangkoka z eno Michelinovo zvezdico. Foto: AP
Skoraj zagotovo bo ena od predstavljenih kuharic Džaj Faj, poulična kuharica iz Bangkoka z eno Michelinovo zvezdico. Foto: AP

Serija "Street Food" (Poulična hrana) bo tako usmerila pozornost na tiste kuharje, ki so pogosto spregledani in delajo na svojih stojnicah in vozičkih.

Gledalce bodo v prvi sezoni popeljali v devet azijskih držav, vsaka epizoda pa bo izpostavila "zgodbe vztrajnosti in kulture, ki prinašajo življenje kuhinji vsaki od posameznih držav," napovedujejo.

Sorodna novica Hiša Franko stopa z Netflixom v novo poglavje – in odpira Slovenijo svetu

Eden izmed izvršnih producentov nove serije je David Gelb, ustvarjalec Chef’s Table, pridružili pa se mu bodo še stalni sodelavci Brian McGinn, Andrew Fried in Dane Lillegard. Vsi so sodelovali tudi pri drugi sezoni Chef's Table, katere ena od zvezd je bila Ana Roš.

Čeprav pri Netflixu še niso objavili seznama kuharjev, ki bodo predstavljeni v prvi sezoni, so napoved pospremili s fotografijo tajske superzvezdnice poulične hrane Džaj Faj, ki je pred dvema letoma postala prva bangkoška poulična kuharica z Michelinovo zvezdico.

Napovedujejo tudi, da se bodo ustavili v Singapurju in tamkajšnjih slovitih stojnicah, pa v Indiji.

Manj je več

Chef’s Table je sicer res morda najbolj znana po zgodbah chefov, ki stojijo za vrhunskimi, pogosto luksuznimi restavracijami po svetu, pa je bilo kar nekaj epizod posvečenih tudi nadarjenim kuharjem v skromnejših restavracijah, kot sta Cristina Martinez iz South Philly Barbacoa in Corrado Assenza iz Caffe Sicilia.

S Street Food bodo Gelb in druščina tako nadaljevali v smeri manj profiliranih kuharjev, pri čemer bodo lahko predstavili več zgodb manjših, družinskih podružnic, ki se specializirajo v lokalni kulinariki.

Vseh devet epizod bo na Netflixu na voljo od 26. aprila dalje.