75-letna Diana Ross bo oder Glastonburyja zavzela 28. junija, na zadnji festivalski dan, poroča britanski BBC. Foto: EPA
75-letna Diana Ross bo oder Glastonburyja zavzela 28. junija, na zadnji festivalski dan, poroča britanski BBC. Foto: EPA

"Z vso ljubeznijo svojim oboževalcem po svetu sporočam, da vam poklanjam to darilo. Vsak koncert je kot zasebna zabava. Vidim vas in čutim z vami. Prihajam na Glastonbury z ljubeznijo," je tvitnila glasbenica, ki se trenutno mudi na turneji po ZDA.

Dodala je, da se ji bodo z nastopom na Glastonburyju uresničile dolgoletne sanje. V Veliki Britaniji bo sicer nastopila prvič po letu 2008.

Organizatorji festivala, ki bo potekal od 24. do 28. junija 2020, si obetajo, da bo pevka s svojim nastopom doživela podoben uspeh, kot so ga lani prav tako legendarni glasbeniki Dolly Parton, Lionel Richie in Kylie Minogue.

Diana Ross se je v 60. letih preteklega stoletja proslavila kot članica skupine The Supremes, ki so prepevale Baby Love in Stop! In The Name Of Love, nato pa je v 80. letih zakraljevala na diskoprizorišču s skladbama, kot sta Upside Down in I'm Coming Out.

Vstopnice za Glastonbury so razprodali pretekli teden, a bo mogoče v aprilu 2020 preveriti, ali bo kljub vsemu še kakšna na voljo. Z izjemo Diane Ross nastopajoči na prihodnjem festivalu niso znani, krožijo pa govorice, da naj bi bili med velikimi imeni tudi Paul McCartney, Fleetwood Mac in Taylor Swift, še piše BBC.