Rumena majica se bo pridružila bogati zbirki predmetov iz dobrodelnih dražb v lasti podjetja Bauhaus. Foto: Val 202
Rumena majica se bo pridružila bogati zbirki predmetov iz dobrodelnih dražb v lasti podjetja Bauhaus. Foto: Val 202

Na finalu dražbe sta sodelovala še zadnja dražitelja, ki sta ostala v igri za majico, potem ko se je cena povzpela nad 18.000 evrov. Samo in Danilo sta se nato udarila v napetem boju za prestižno majico, v kateri je na koncu slavil Samo iz podjetja Bauhaus.

Zmagovita vsota na dražbi je bila ponudba 45.000 evrov, ki ji je 2009 evrov dodal še današnji poraženec – za končno vsoto 47.009 evrov. Vsoto bodo podarili Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, kjer bodo denar namenili tistim, ki svoje nadarjenosti brez podpore ne bi mogli razviti, ki potrebujejo pomoč, da bo njihov talent lahko dobil krila in priložnost, da ga bo sploh kdo lahko prepoznal.

Foto: Katarina Braniselj
Foto: Katarina Braniselj

"Glejte, ni otroka, ki ne bi imel potenciala, močnega področja zanimanja. Otroci se s tem, da lahko sodelujejo pri teh dejavnostih, izjemno izražajo. Ne morete verjeti, kaj vse otroci dajo od sebe v teh okoljih, sploh tisti, ki jim to doma ni dano, kjer starši ne morejo v popolnosti tega razvijati. Imamo izjemne zgodbe teh otrok, in verjamem, da bomo tudi med temi otroki, ki jim današnji znesek omogoča napredovanje in razvoj potenciala, našli nove kolesarje, nove vrhunske športnike in umetnike," je ob koncu dražbe povedala predsednica Zveze prijateljev mladine Moste - Polje Anita Ogulin, ki je dodala: "Res sem ganjena. Res sem srečna. Res sem hvaležna, zavoljo vseh, ki ste danes iztržili tak znesek, čestitke pa tudi Tadeju, Primožu in vam na Valu za tako plemenito akcijo. Seveda pa največja hvala dobitniku majice za radodarno donacijo."

Plemenita in zlato rumena

Tadej Pogačar, letošnji presenetljivi zmagovalec najprestižnejše kolesarske dirke na svetu, je ob zmagi prejel le dva primerka slovite rumene majice, znaka zmagovalca. Ena majica je romala v francoski državni vrh, drugo pa je športnik podaril za namen dobrodelne dražbe. Kot je povedal Tadej, je "ta rumena majica nekaj posebnega, ne moreš je kar tako dati nekomu. Je nekaj pomembnega, zato se mi zdi zelo pomembno, da gre za tako dober namen."

To sicer ni prva rumena majica, ki so jo valovci v desetih letih delovanja projekta prodali na dražbi. Pred petimi leti so 13.000 evrov iztržili za zmagovalno oblačilo Chrisa Frooma. Do zdaj so na dražbah za Botrstvo iztržili že 189.000 evrov, poleg današnje dražbe največ za lansko rdečo zmagovalno majico Primoža Rogliča in skakalske smuči Petra Prevca.

Dobrodelna dražba majice Tadeja Pogačarja na Valu 202
Na dražbi rumene majice zbrali 47.009 evrov za nove pogačarje