'Morda človek res dobi občutek, da sem 'poniknil', a verjetno je to zato, ker me ni veliko v raznih revijah,' pravi Andraž. Foto: MMC RTV SLO
'Morda človek res dobi občutek, da sem 'poniknil', a verjetno je to zato, ker me ni veliko v raznih revijah,' pravi Andraž. Foto: MMC RTV SLO
Tinkara Kovač
Kako bosta skupaj zvenela Andraž in Tinkara Kovač? Foto: Maja Pertič

Pesmi se zelo uspešno vrtijo po radijskih postajah, najnovejši singel pa nosi naslov Ko se bo vračal.

Andraž Hribar o zadnjem albumu Narobe ton

Glasbenik, doma iz Kočevja, v svojih pesmih križari med popom, rockom in šansonom, trenutno pa je v Portorožu, kjer bo na Melodijah morja in sonca skupaj s primorskim triom, Tinkaro Kovač, Aniko Horvat in Slavkom Ivančičem, nastopil kot gost. Izvedli bodo venček 14 preteklih zmagovalnih skladb festivala.

"Ujet" med primorski trojček
"Bil sem zelo počaščen, ko so me organizatorji povabili k sodelovanju, sploh ker sem edini Neprimorec. Zbrali smo se štirje 'korektni' pevci, taki, ki nam je glasba na prvem mestu. Mislim, da so želeli prireditelji z nami nakazati tudi smer, v katero si želijo, da bi se Melodije morja in sonca v prihodnosti razvijale, torej predvsem h kakovostnim pesmim," je za MMC dejal Hribar, ki je na tem festivalu že nastopil. "A takrat sem bil še zelo mlad, minilo je zagotovo že vsaj deset let. Nisem pa nastopil v tekmovalnem delu, ampak v revijalnem, na katerem smo se predstavili mladi glasbeniki."

Velika razdalja, malo vaje
Andraž, ki se lahko pohvali tudi z diplomo iz komunikologije, je dejal, da je njemu najljubša skladba tega festivala Portorož 1905, današnji "četvorček" pa bo poleg te pesmi izvedel tudi nekaj "šlagerjev", kot sta Slovenski mornar in Nasmeh poletnih dni. "Nismo pa pozabili niti na bolj poprockzmagovalke, kot sta Črta in Trava."

Hribar je priznal, da niso veliko vadili, saj so kar daleč narazen. "Imamo kar nekaj težav z 'vstopanjem' v pesmi, saj je zelo težko v 15 minutah zapeti kar 14 različnih pesmi," je v smehu priznal Andraž, ki smo ga "uporabili" tudi kot priložnostnega napovedovalca vremena v Portorožu: "Oblaki se trgajo, mislim, da bo vreme zdržalo. Tudi napoved je kar obetavna."

Zadnji album zelo uspešen
Andraž Hribar pa seveda kljub današnji izvedbi pesmi drugih pevcev ostaja predvsem izvajalec lastnih skladb. Pred dobrim letom je izdal svoj četrti album Narobe ton, ki je dal singla Narobe ton in Corpomorto (Jutri jadram naprej), s katerim je sodeloval tudi na lanski Emi. "Pesmi se zelo uspešno vrtijo po radijskih postajah, najnovejši singel pa nosi naslov Ko se bo vračal," je pojasnil Andraž, ki se je strinjal, da ga v tabloidnih revijah zadnje čase ni veliko videti. "Da, res je, čez rumeni tisk sem potegnil črto, ker se mi res ni treba pojavljati prav v vsakem kotičku."

Oglejte si videospot za pesem Ko se bo vračal, zadnji singel Andraža Hribarja.

Pesmi se zelo uspešno vrtijo po radijskih postajah, najnovejši singel pa nosi naslov Ko se bo vračal.

Andraž Hribar o zadnjem albumu Narobe ton