Člani BFM, Zoran Čalić, Jože Habula, Daniel Gregorič, Grega Skočir in Alen Steržaj, so se do dvorane sprehodili po rdeči preprogi. Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Člani BFM, Zoran Čalić, Jože Habula, Daniel Gregorič, Grega Skočir in Alen Steržaj, so se do dvorane sprehodili po rdeči preprogi. Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Premiera filma Big Foot Mame

Film, ki je nastajal pod taktirko Anžeta Verdelja, Anžeta Petriča in Miha Čeaka, članov neodvisne videoprodukcijske skupine Benjamin produkcija, je namenjen predvsem oboževalcem skupine, ki si o njej želijo zvedeti več, pa tudi za tiste, ki jih zanima, kako deluje glasbena industrija v Sloveniji na splošno.

Med drugim Tist' dan v tednu da odgovor na to, zakaj se nanj splača čakati ves teden, zakaj je bil pevec Grega Skočir v krizi, zakaj je Miha Guštin - Gušti zapustil Big Foot Mamo, kako z dna ponovno priti na vrh, zakaj vztrajati po 20 letih rock'n'rolla, kaj se dogaja v zaodrju, tik preden glasbeniki pridejo na oder, kako napisati legendarno uspešnico in še mnogo več.

Gre za film z resničnimi vsebinami, tako arhivskimi kot aktualnimi. Big Foot Mamo je vse od lanskega razprodanega koncerta v ljubljanskih Križankah spremljala ekipa Benjamin produkcije – po Sloveniji na turneji Važno, da zadane, pri pripravljanju novega materiala za prihajajočo ploščo in na snemanju prvih novih pesmi po treh letih. Arhivski posnetki pogovorov s člani skupine pa čas zavrtijo nazaj vse od začetkov pred 20 leti ...

Po končanem ogledu, ko smo izvedeli, da je Big Foot Mama ime dobila zaradi postavne Štajerke, da je Alenov psevdonim Hipi in da je bistvo skupine, da ostane skupaj, je Skočir dodal le še: "Povedali smo, kar smo imeli za povedat, če pa kdo še kaj želi, naj me vpraša zunaj, na kakšnem pirčku." Člani zasedbe BFM so se skupaj s prijatelji in povabljenci odpravili proti lokalu Lepa žoga. Tam so proslavili uspešen izdelek, zabava pa se je verjetno zavlekla v zgodnje oziroma pozne jutranje ure ...

Najbolj zagreti oboževalci so si lahko film Tist' dan v tednu ogledali že včeraj, drugi pa lahko na svoj račun pridete še 2. in 3. decembra v Kinematografih Tuš in potem širše v Art kino mrežah.

Spodaj si lahko ogledate reklamo za film, utrip s premiere v fotografijah, kmalu tudi v videu.

Premiera filma Big Foot Mame