Gledalce in poslušalce je prepričal Domen Kumer. Foto: MMC RTV SLO
Gledalce in poslušalce je prepričal Domen Kumer. Foto: MMC RTV SLO
Rudi Šantl
Srce žirije pa je osvojil Rudi Šantl. Foto: MMC RTV SLO

Za naklonjenost gledalcev, poslušalcev in strokovne žirije se je potegovalo 15 skladb, podelili pa so več nagrad: nagrada za najboljšo skladbo po izboru gledalcev in poslušalcev je torej pripadla pesmi Marička Štajerka, ki jo je zapel Domen Kumer, avtorji pa so Boris Rošker, Metka Ravnjak Jauk in Lojze Krajnčan.

Strokovna žirija je izbrala pesem Vejnec skuznatih rouž v izvedbi Rudija Šantla, avtor glasbe in besedila je Mišo Kontrec, avtor aranžmana pa Igor Podpečan. Za najboljša narečna besedila so razglasili besedila pesmi, ki so jih zapeli Lidija Kodrič, Ansambla Štrk in Rudi Šantl.

Prireditev je povezovala Lara P. Jankovič, med telefonskim glasovanjem so nastopili Prifarski muzikanti, ki so lani na tem festivalu zmagali, prejšnji teden pa so slavili tudi na Slovenski popevki. Festival narečnih popevk je že v preteklih letih gostil znana imena s slovenskega glasbenega prizorišča, nastopili so že Lado Leskovar, Braco Koren, Karli Arhar, Edvin Fliser, Alenka Pinterič, Alfi Nipič, Branko Robinšak, Oto Pestner, Regina, Štajerskih 7, Modrijani, Halgato band ...