Dan D so v kratkem pogovoru za MMC dejali, da so veliki ljubitelji klasične glasbe, zato posebej ob večerih pogosto preklopijo tudi na tretji program Radia Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Dan D so v kratkem pogovoru za MMC dejali, da so veliki ljubitelji klasične glasbe, zato posebej ob večerih pogosto preklopijo tudi na tretji program Radia Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Streha
'Krivci' za Dan 202 niso dolgovezili, ampak so pustili, da namesto njih govori glasba. Foto: MMC RTV SLO

Kdor je šel nekaj čez enajsto uro dopoldne mimo stavbe Radia Slovenija, se je začudeno oziral v nebo in iskal izvor glasbe, ki je prihajala "nekje od zgoraj". Razgreto in zelo oblegano streho Radia Slovenija so namreč "okupirali" dolenjski rockerji Dan D, ki so s skladbami Jutranja, Love Song in Voda napovedali velik koncertni dogodek.

Po Siddharti, Terrafolku, Neishi ... Dan D
V organizaciji Vala 202 bodo Križanke v nedeljo, 13. 9., in - pozor! - tudi v ponedeljek, 14. 9., "Valovci" so namreč razkrili, da pripravljajo dodatni koncert v enaki ali zelo podobni izvedbi, gostile prepletanje klasične in popularne glasbe, nastop Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in skupine Dan D. Kot je dejal odgovorni urednik Vala 202 Mirko Štular, je koncert logično nadaljevanje tradicije, saj Val 202 vsako leto - in vedno na 13. september - priredi sodelovanje simfonikov z enim izmed priljubljenih slovenskih izvajalcev. Mnogi se spomnijo, da se je v tej vlogi kar dvakrat, prvič leta 2002, predstavila Siddharta.

V spodnji galeriji si oglejte utrinke s strehe Radia Slovenije, pogovor s polovico zasedbe Dan D in njihov nastop.

Priprave so že v polnem teku, za to, da bodo iz rockerskih nastali simfonični aranžmaji, pa skrbijo Neisha, Rok Golob, Primož Grašič, Milko Lazar in Aleš Avbelj. Simfonike in skupino Dan D bo vodil dirigent David de Villiers. Znani so tudi posebni gostje, brez katerih tako velik dogodek le redko mine. Na odru se bodo skupini pridružili tudi Polona Kasal, Tomi Meglič, Gal in Severa Gjurin ter Grant Austin.

MMC in Val 202 ponujata vstopnice za koncert Dan 202. Kako lahko sodelujete, izveste tukaj.

Na Dan 202 - prvi koncert 13. septembra je že skoraj razprodan - bodo vozili tudi posebni vlaki iz Maribora, Novega mesta in Kopra.