Slovenski 'girl power' med drugo vajo. Četrtek se približuje ... Foto: www.eurovision.tv
Slovenski 'girl power' med drugo vajo. Četrtek se približuje ... Foto: www.eurovision.tv
Maja Keuc
V četrtek je obiskala slovenskega konzula v Düsseldorfu Matjaža Pena. Foto: Ekskluzivno
Maja Keuc
Za obleko je poskrbel modni oblikovalec David Matej Goljat. Foto: Reuters

Štajerka je na oder dvorane Esprit Arena danes stopila še drugič, saj jo je čakala druga vaja. V dvorano je prišla kot po navadi dobro razpoložena, za uradno spletno stran je dejala: "Uživamo vsak trenutek in zelo se zabavamo. To je dogodivščina, ki je nikoli ne bom pozabila!"

Primanjkuje spanca
A ker je na oder stopila prva, je bila ura še precej zgodnja, kar se je poznalo pri njeni utrujenosti. S spremljevalnimi pevkami Ano Bezjak, Katjo Koren, Sandro Feketija in Martino Majerle in RTV-jevsko delegacijo se je namreč v soboto zvečer udeležila zabave dobrodošlice za vse izvajalce.

"Smo le 'napol žive', saj smo zabavo zapustile okoli polnoči," je potarnala, a optimizem je ni zapustil: "Upam, da bo vse izpadlo dobro, saj smo komaj čakale, da bomo znova stopile na oder. Povedali pa so nam, da se moramo še bolj potruditi kot na prvi vaji in bolj uskladiti gibe na odru, saj kamera ne skrije ničesar."

V svojih oblačilih
"Olajševalna okoliščina" je bila vsaj to, da je od težke kovinske obleke, v kateri se je težko premikati, na oder tokrat prišla le s čevlji z 18-centimetrsko peto, sicer pa je bila oblečena bolj sproščeno - v črne hlače, belo majico in rdečo jakno. "Dejali so mi, da mi danes ni treba obleči obleke za nastop, zato sem se lahko precej lažje gibala po odru." V svojih oblačilih so bile tudi spremljevalne pevke, ki so ob začetku nastopa v ozadju, Maji pa se pridružijo ob prvem refrenu.

Na strani so sicer še zapisali, da je Slovenija tudi na drugi vaji prikazala dovršeno izvedbo in nastop skladbe No One, niso pa pozabili dodati, da Slovenci tokrat res upamo na visoko uvrstitev. "Maja Keuc pa nikoli ne razočara," so dodali.

Srečna trinajstica?
Poleg samostojnih vaj Majo Keuc in spremljevalne vokalistke čakata še dve generalki, in sicer v sredo, 11. maja, ter v četrtek, 12. maja, pred nastopom na drugem predizboru. Tega si bo mogoče ogledati v prenosu na 2. programu TV Slovenija in v neposrednem prenosu na MMC-ju, Maja Keuc pa bo na njem nastopila kot 13. po vrsti. Če se uvrsti med deset najboljših, jo čakajo še tri generalke in finalni večer v soboto, 14. maja.

RTV Slovenija je v povezavi z Založbo kaset in plošč izdala zgoščenko, na kateri je več različic sladbe Vanilija/No One. Zgoščenko imate lahko tudi na vaših policah, le odgovorite na zastavljeno nagradno vprašanje:

Koliko spremljevalnih vokalistk spremlja Majo Keuc na letošnji Evroviziji?
a) Tri.
b) Štiri.
c) Pet.

Odgovore pošljite na mmc-info@rtvslo.si, v zadevi pa napišite Nagradna igra Maja Keuc. Upoštevali bomo odgovore, ki bodo prispeli do ponedeljka, 9. maja, do 15.00. Poleg odgovora ne pozabite pripisati imena in priimka ter telefonske številke.

Fotografije: www.eurovision.tv

Posnetek druge vaje Slovenije in dogajanje v zaodrju si oglejte spodaj.