Enajstčlanska delegacija bo v Oslu ostala dvanajst dni. Foto: RTV SLO
Enajstčlanska delegacija bo v Oslu ostala dvanajst dni. Foto: RTV SLO
Pepi pred odhodom v Oslo za MMC

"Pazite se nas." S temi besedami se je od slovenskega občinstva poslovil pevec evrovizijskega dueta Jože Jež - Pepi. Skupaj s kitaristom Matjažem, pevko Barbaro, basistom Nejcem in obema Rokoma (kitaristom in harmonikašem) se je v zgodnjih jutranjih urah sprehajal po letališču s polnimi kovčki v rokah. Sam odhod v Oslo je bil zaradi ognjeniškega prahu iz islandskega ognjenika sicer nekaj časa tudi pod vprašajem. Kot je povedal Pepi, je bil v rezervnem načrtu "izlet" na sever z avtobusom.

Pogovor s Pepijem in Rokom si lahko ogledate v videu na desni.

V norveško prestolnico so z njimi odleteli tudi vodja delegacije Aleksander Radić, producentka Nina Pirnar, komentator obeh polfinalnih izborov in finala Andrej Hofer ter pisec glasbe Marino Legovič. Delegaciji se bo 26. maja pridružil še avtor besedila Leon Oblak.

Veliki oder vabi ...
Delegacijo že jutri ob 9.50 čaka prva vaja v veliki Telenor Areni, ki bo za člane skupine velika sprememba, saj so vse od zmage na Emi svoje plesne korake pilili v telovadnici Osnovne šole dr. Ivana Prijatelja Sodražica. "Absolutno bo malo bolj pompozno, kot vse ostalo tukaj pri nas," je o pričakovanjih spregovoril Pepi. Pred odločilnim dnevom, 27. maja, pa jih čakajo še številna poziranja fotografom, vaje in predstavljanja sedmi sili ter evrovizijskim navdušencem.

O slovenskih predstavnikih na Evroviziji bo govora tudi v nocojšnji oddaji Piramida, ob 19.55 na prvem programu TV Slovenija.

Trije večeri, trije voditelji, en zmagovalec
Prvi in drugi predizbor bosta na vrsti v torek, 25. maja, in v četrtek, 27. maja, sklepni večer pa bo v soboto, 29. maja. Letos bomo videli celo tri voditelje. To so: Haddy Jatou N’jie, Erik Solbakken in Nadia Hasnaoui. Haddy in Erik sta osrednja voditelja, Nadia pa bo prevzela vajeti pri glasovanju.

Nekaj utrinkov slovesa smo vam pripravili tudi v spodnji galeriji.

Pepi pred odhodom v Oslo za MMC