V Oslu se bo šesterica predstavljala z imenom Ansambel Žlindra in Kalamari. Foto: MMC RTV SLO
V Oslu se bo šesterica predstavljala z imenom Ansambel Žlindra in Kalamari. Foto: MMC RTV SLO

Slovenski potniki na Evroviziji so se pred odhodom na letalo, ki jih bo popeljalo na hladni sever, poslovili od sedme sile in odkrili še zadnje podrobnosti njihovega nastopa. "Štartali bomo na simpatičnost, preprostost, razposojenost, živahnost," je razložil Pepi. Ob tem pa je Rok dodal, da bo njihov glavni adut "energija na odru".

Pepi je še razkril, da ne bo bistvenih sprememb v skladbi, razen da so dodali orgle. "Da bo bolj polnejši zvok," je dodal pevec predstavnikov Slovenije na Evroviziji, ki se trenutno na stavnicah giblje okoli neslavnega zadnjega mesta. Da pa bodo lahko dokazali v napačnost izida lestvic bodo morali počakati do drugega polfinalnega izbora, 27. maja, kjer bodo nastopili pod zaporedno številko 11.

Narodnozabavni rock je že dobil nemško, angleško in DJ Time različico. Vabljeni k poslušanju!

Slovenska delegacija bo štela enajst članov. Poleg Ansambla Žlindra in Kalamari v Oslo potujeta še avtor glasbe Marino Legović in avtor besedila Leon Oblak, sicer glavni krivec za uspeh skladbe na Emi. "Kdor koli bi bil povabljen, ne bi bili tako dober kot Kalamari," je izbor ansambla in rockskupine za MMC pokomentiral Oblak. Osmerici pa se bo pridružila tudi tričlanska delegacija RTV Slovenija.

Pogovore s članoma ansambla Žlindra, Rokom in Barbaro, ter pevcem skupine Kalamarov, Pepijem, si lahko pogledate v videih spodaj.