Petra Majdič se je s svojim herojskim tekom na ZOI 2010 zapisala v zgodovino in v srce Slovencev. Foto: Delo Revije
Petra Majdič se je s svojim herojskim tekom na ZOI 2010 zapisala v zgodovino in v srce Slovencev. Foto: Delo Revije

V Drami v Ljubljani so v torek zvečer že 23. podelili laskavi naslov, ki ga bralci in bralke revije Jana vsako leto podelijo ženski, ki je najbolj zaznamovala pravkar minuli čas. Petri je uspelo premagati deset izjemnih žensk, ki so se prav tako uvrstile med letošnje nominiranke.

To so bile: Tanja Babnik - učiteljica razrednega pouka v bolnišnični šoli na Rehabilitacijskem inštitutu Soča v Ljubljani, Marinka Cempre Turk - prostovoljna gasilka že od leta 1973, Severa Gjurin - likovna umetnica in glasbenica z enim najlepših vokalov v Sloveniji, Maksimiljana Ipavec - umetniški vodja Ženskega pevskega zbora Kombinat, Mateja Kožuh Novak - predsednica Zveze društev upokojencev, Maja Lupša - upokojena novinarka Jane, ki pa ni kandidirala kot novinarka, ampak kot mama geja in tašča njegovega partnerja ter kot babica ljubke deklice, ki ima dva očka ter mamo na Aljaski, Petra Matos - ena izmed vodij čistilne akcije Očistimo Slovenijo, Marlenka Stupica - vrhunska ilustratorka in legendarna ustvarjalka čarobnega sveta, Jasna Tepina - televizijska novinarka in scenaristka in Marinka Vovk - mednarodno priznana inovatorka.

Veliko Petrino srce
"Petra ima srce, večje od vseh težav, s svojimi sporočili je učinkovito pripomogla tudi k optimizmu v Sloveniji. Ob tem je poudarila, da ne gre za gladiatorske boje, ampak za športne igre in višje cilje. Po okrevanju se je odločila za nadaljevanje športne poti. Bronasta šprinterka z olimpijade je že v tekaški karavani in na snežnih smučinah. Za cilj si je zadala svetovni pokal, svetovno prvenstvo in veliki kristalni globus, edini, ki še manjka v njeni zbirki pokalov. Polna optimizma in zelo samozavestna se je podala novim zmagam naproti. Srečno, Petra!" so organizatorji izbora zapisali o letošnji zmagovalki.

Petra kraljuje tudi na MMC-jevem portalu
Nadčloveški napori Petre Majdič, ki jih je nazadnje kronala z bronom diamantnega sijaja, so izvabili solze iz oči prenekaterega Slovenca in prevzeli tudi naše uporabnike. Novica z naslovom: Petra s herojsko predstavo do "diamantnega" brona!, ki smo jo objavili 17. februarja 2010, še vedno kraljuje na vrhu najbolj branih novic leta na našem portalu, z 2.356 komentarji pa je tudi daleč najbolj komentirana novica leta.

V spodnji galeriji si lahko ogledate tudi nekaj utrinkov s prireditve.