Orešnikova je dosegla vidno uvrstitev v izboru za mis športa. Foto: Facebook stran Miss World - Slovenia
Orešnikova je dosegla vidno uvrstitev v izboru za mis športa. Foto: Facebook stran Miss World - Slovenia

Med drugim se je uvrstila med najboljših 24 lepotic v tekmovanju za mis športa.

Ordos - letošnja prestolnica svetovne lepote - je v znamenju najrazličnejših tekmovanj in čakanju na 18. avgust, ko bo znano, katera lepotica bo na prestolu najlepše nadomestila Venezuelko Ivian Sarcos. Med posameznimi tekmovanji, kjer se lepotice potegujejo za točke, ki jim pozneje pomagajo k boljši uvrstitvi, je Orešnikovi najbolje kazalo v športnem udejstvovanju. Slovenska lepotica je napredovala med najboljših 24 iz svoje skupine, skupaj s predstavnicami Nemčije, Jamajke, Madžarske, Švedske in Dominikanske republike.

Prav jamajška predstavnica Deanna Robins se je skupaj s predstavnicami Filipinov, Paname, Norveške in Kitajske uvrstila med najboljšo peterico v tekmovanju za mis talenta. Robinsova se je uvrstila tudi med najboljših 47 lepotic v tekmovanju za top model - tako kot Kitajka - in med najboljših 40 v tekmovanju za beach fashion.

Stavnice Slovenki naklonjene
Na stavnicah najbolje sicer kaže predstavnicam Mehike, Nepalu, Kitajske in Kolumbije. V prvi tretjini pa lahko zasledimo tudi slovensko predstavnico. Orešnikovi dobro kaže tudi na družabnem omrežju Facebook, kjer pod okriljem spletne strani Pageantology poteka glasovanje za mis po izboru ljudstva. Orešnikova na njem trenutno zaseda enajsto mesto, prva pa je predstavnica Nepala. Na drugem mestu je predstavnica Čila in na tretjem Tajske. Izbor se bo končal dan pred finalnim izborom, 18. avgusta.

Nekaj utrinkov iz Ordosa si lahko ogledate v spodnji galeriji.