Nives je prvo večjo preizkušnjo že prestala, zdaj pa jo čaka šanghajska preizkušnja. Foto: Stran Nives Orešnik na Facebooku
Nives je prvo večjo preizkušnjo že prestala, zdaj pa jo čaka šanghajska preizkušnja. Foto: Stran Nives Orešnik na Facebooku
Mis Madžarske Tamara Cserhati
Nives si hotelsko sobo v Ordosu deli z mis Madžarske Tamaro Cserhati. Foto: EPA
NIves Orešnik
Nives je v Ordos odpotovala preteklo sredo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Otvoritvena slovesnost za mis sveta
Za 120 lepoticami je že slovesnost ob odprtju. Foto: EPA

Skrbi, ki jih je slovenski misici povzročala delna izguba prtljage, so preteklost. Za Nives in preostalimi 119 lepotic je prva večja preizkušnja - slovesnost ob odprtju. "To je bil največji in najlepši oder, kar sem jih kdaj videla v živo, in prireditev je bila, kot je za Kitajce značilno, dobro organizirana, s prelepimi plesnimi točkami, glasbo, lučmi, z delavno ekipo v zaodrju. Glede tega menim, da so perfekcionisti," je bila navdušena Nives.

Sicer pa so slovensko predstavnico na svetovnem lepotnem tekmovanju nekatere stvari presenetile, spet druge pa je pričakovala. "Zagotovo je vse skupaj res ena velika, glamurozna enomesečna prireditev. Dekleta so prijetna, inteligentna, nekatera so tekmovalna, druga so prijazna, nekatera so nejevoljna, res smo skupina različnih obrazov in značajev. Za nas lepo skrbijo, lepo so nas sprejeli, sploh Kitajci so zelo gostoljuben in prijazen narod. Kamor koli gremo, so vljudni in zmeraj nasmejani," je razkrila Nives.

Končno z vsemi oblekami
20-letna Mariborčanka, ki je postala mis po hitrem postopku - izboru, ki je potekal v enem izmed ljubljanskih hotelov 1. julija -, je pred tednom dni z zagrebškega letališča (z vmesnimi postanki) v Ordos pripotovala brez večjih zapletov ali zamud. "Edina težava, ki je nastala, je bila ta, da sem v Istanbulu ostala brez enega kovčka. V njem pa so bile vse večerne obleke in obleka Jerneje P. Zhembrovskyy, ki jo bom predstavila v Šanghaju na modni reviji," je pojasnila slovenska lepotica.

Prav tako pa jo veseli, da pušča slab začetek za sabo. "Kovček sem po dolgem iskanju in osebnem pogovoru z (organizatorko izbora za mis sveta op. a.) Julio Morley - ki me je prijazno potolažila in mi obljubila, da mi bo priskrbela obleke, ki jih potrebujem, če ne bi dobila teh, ter da bo pospešila iskanje -, predvčerajšnjim tudi dobila v hotelsko sobo," je povedala Nives.

Ob tem je bila zelo vesela, pravi sama: "Oddahnila sem si. Vsa žalost in napetost, da zadnji dan pred odhodom še zmeraj nimam svojih najpomembnejših stvari, pa sta se sprostili z nekaj solzami. Sama sem predvčerajšnjim nekaj svojih oblek posodila mis Deviških otokov."

Sobo si deli z mis Madžarske
Nives je vse od prihoda v Ordos prebivala v sobah hotela Crowne Plaza. "Hotel je prijeten, osebje je prijazno, vendar imamo težave s sporazumevanjem in večkrat nastane zmeda," je priznala Nives. Svojo sobo si deli z mis Madžarske Tamaro Cserhati, za katero pravi, da je zelo simpatična, prijazna in preprosta. "Dobro se ujameva," je še dodala.

A od hotela v Ordosu se bo za nekaj dni morala posloviti, saj že danes za deset dni odpotujejo v Šanghaj. Vrhunec dogajanja bo za lepotice 18. avgust, ko bo Venezuelka Ivian Sarcos predala krono in lento svoji naslednici. Ne glede na izid pa se bo Nives vrnila v Slovenijo 20. avgusta.