"V otroštvu velikokrat nismo imeli dostopa do prenosa tekem NBA-ja. Spremljali pa smo (Chicago) Bullse in (Miami) Heat seveda." Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Slovo od profesionalne košarkarske kariere bo športna legenda proslavil z dvodnevnim spektaklom 23. in 24. avgusta. Tega bo mogoče spremljati na Drugem programu Televizije Slovenija, Valu 202 in na rtvslo.si. Več tukaj.

Košarkar Goran Dragić je te dni na obisku v Sloveniji, spremlja pa ga tudi njegova srčna izbranka Greice Murphy. Brazilka, ki je odraščala v južnem brazilskem mestecu São Francisco de Assis, pri 16 letih pa je zmagala na državnem lepotnem tekmovanju, se je pri 23 letih preselila v Združene države Amerike.

Sprva ni govorila angleško, a se je jezika sčasoma naučila. Kot je zapisano na njeni spletni strani, je želela spreminjati svet in pozitivno vplivati na življenja drugih. V nekaj letih je Murphy, ki ji veliko pomenita skupnost in medsebojno povezovanje z ljudmi, postala ustanoviteljica in izvršna direktorica nagrajenega zdravstvenega podjetja, ki je spremenilo način zagotavljanja storitev zdravstvene nege na domu.

Filantropinja in podjetnica, ki je večinski del svojega podjetja leta 2018 prodala, še vedno pa ostaja v njegovem upravnem odboru, verjame, da sta lepota in talent darova, ki odpirata vrata, značaj ter odnos do dela in ljudi pa sta pomembna zato, da ostaneš vrhunski. O svojih izkušnjah s košarko, kako sta se z nekdanjim zvezdnikom NBA-ja spoznala, kako se ta pripravlja na tekmo in kakšna je njena vloga v tem ter o vtisih v Sloveniji, pa je spregovorila tudi v kratkem intervjuju za MMC.

Na RTV-ju. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Na RTV-ju. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Ste bili od nekdaj navdušeni nad košarko?
Da, sem. Tudi sama sem igrala košarko v našem malem mestu v Braziliji São Francisco de Assis, moj oče je bil učitelj športne vzgoje.

Za katero ekipo pa ste navijali v otroštvu?
V otroštvu velikokrat nismo imeli dostopa do prenosa tekem NBA-ja. Spremljali pa smo (Chicago) Bullse in (Miami) Heat seveda.

Ste spremljali Goranovo kariero v NBA-ju, preden ste ga spoznali?
Ne, pravzaprav ne, ko sem ga spoznala, sploh nisem vedela, da je košarkar. Dejala sem mu: "Sploh nisi videti kot košarkar! Za koga pa igraš?" Ničesar nisem vedela o njem.

So preskočile iskrice, ko sta se prvič srečala? Kako sta se sploh spoznala?
Spoznala sva se prek skupnega prijatelja. Odšla sva na večerjo v restavracijo, in to na običajni delovni dan. Vse od takrat sva skupaj.

Kako zahtevne pa so priprave na Goranovo poslovilno tekmo Noč zmaja? Mu kaj pomagate pri tem?
Da, kolikor lahko. Kot veste, je Goran zelo skromna oseba. Izjemno je navdušen, da bo prišel domov in svojo zadnjo tekmo odigral tu, njegovo srce je zagotovo tukaj. Pri tem ga bom seveda podpirala. Zagotovo bo zabavno, veliko bo presenečenj! Dogodek pripravlja čudovita ekipa profesionalcev. Prepričana sem, da bo izjemno uspešen.

Kako pa vam je všeč Slovenija?
Prvič sem tukaj, lani poleti sva bila v Srbiji, kjer je obiskal svoje prijatelje. Vidim nekaj podobnosti, se mi pa zdi, da je Slovenija bolj sofisticirana, bolj je odprta. Presenetilo me je, kako je čudovita. Včeraj sva bila na podeželju, obiskala sva nekaj vinskih kleti; lepa pokrajina, čudovita narava in izjemno gostoljubni ljudje.