Severa in Hamo imata najraje iskrene oči. Foto: RTV SLO/Osebni arhiv
Severa in Hamo imata najraje iskrene oči. Foto: RTV SLO/Osebni arhiv
Saša Einsiedler in Domen Valič
V Paradi legendarne popevke dobijo novo preobleko. Foto: Parada

Glasbenika Severa Gjurin in Matevž Šalehar - Hamo verjameta v znan pregovor. Po besedah Hama so oči neke vrste ogledalo iskrenosti. "Zelo hitro izdajo človeka, ki nekaj skriva, laže, in morda je iskrenost v tem primeru duša," pravi.

Medtem ko Severa pri človeku, ki ga sreča prvič, največ pozornosti nameni "karakterni drži", pa je to pri Hamu odvisno od človeka samega in tega, kaj je pripravljen pokazati. "Največkrat me fascinirajo skrite, neopazne stvari, te največkrat povedo več o človeku," pravi Hamo, ki ima sicer svoje oči, kot je povedal v smehu, najraje, ko so zaprte.

Več o Paradi preberite na spletni strani oddaje, kjer najdete tudi posnetke skladb tega tedna. Za svojo najljubšo skladbo v novi preobleki boste lahko glasovali po telefonu do nedelje do 17.00, na spletni strani pa do torka.

Za Severo so najlepše iskrene in iskrive oči. Z njo se strinja tudi Hamo, ki v zadnjem času iskrenost v očeh pogreša. "Ljudje izgubljamo stik z moralo. To me moti, to moramo popraviti!" pravi pevec, ki bo v nocojšnji Paradi, ki bo posvečena očem, prepeval skladbo Bisere imaš v očeh. Poleg te, katere besedilo "pove bistveno več, kot si misliš na prvi 'posluh'", mu je ljuba tudi skladba Gledal tvoje sem oči sanjave. Severa pa, kar se tiče oči, prisega na skladbo Nietov Tvoje oči.

Poleg omenjenih skladb Bisere imaš v očeh in Gledal tvoje sem oči sanjave bomo v nocojšnji Paradi slišali še skladbe Črne oči, Sonce v očeh, Mlade oči in Zlati prah imaš v očeh. Te bodo poleg Severe in Hama odpeli še Ylenia, Nina Pušlar, Andraž Hribar in Vlado Pilja.

Peli in govorili bodo o očeh
Gostitelja Saša Einsiedler in Domen Valič bosta tokrat v udobne fotelje povabila "čuka" Jožeta Potrebuješa in legendo Slovenske popevke, skladatelja nepozabnih popevk Pegasto dekle, Orion, Ljubljančanke in Mlade oči, Jureta Robežnika ter z njima poklepetala o iskrivih, globokih, iskrenih, črnih, mladih in še kakšnih očeh.

Izbira je v vaših rokah
Vi pa ste tisti, ki boste tudi v nocojšnji oddaji s telefonskim in spletnim glasovanjem izbrali zmagovalno skladbo, ki se bo ob koncu sezone potegovala za naslov najlepše slovenske popevke vseh časov.