Vlado Kreslin naj bi svoj 14. album izdal oktobra. Foto: Festival Ljubljana
Vlado Kreslin naj bi svoj 14. album izdal oktobra. Foto: Festival Ljubljana

Prekmurski glasbenik, ki je lani izdal pesniško zbirko Pojezije, pred tem pa Vence - Povest o Beltinški bandi, je v MMC-jevi spletni klepetalnici spregovoril tako o novem albumu kot o celotni njegovi karieri.

Medtem ko je nekatere uporabnike zanimalo, kaj se obeta na novem albumu, je druge zanimalo, kaj se dogaja z Vladovimi nekdanjimi sodelavci, kot je dolgoletna pevka Marica Maučec: "Marica živi v Prekmurju in se ne ukvarja več s petjem." Eden izmed uporabnikov je dejal, da mu je Vlado bil najbolj všeč pri Beltinški bandi, na vprašanje, kakšno je stanje pri njih, pa je Vlado odgovoril: "Stanje je odlično. Moj oče prevzema pevsko vlogo čedalje bolj. Fantje se že pripravljajo na Križanke 20. avgusta."

Josipa Lisac in Vlado skupaj zapela
Vlado je dejal, da bo glasba na novem albumu malo drugačna od tiste na albumu Cesta. Kreslin, ki je v svoji karieri posnel že veliko duetov (Neisha, Carpe diem, Siddharta ...), je pred kratkim v Pulju skupaj z Josipo Lisac zapel pesem Namesto koga roža cveti, s čimer se je uresničila pevkina želja. Prekmurec je pred leti nastopil tudi z ameriško skupino R.E.M., s člani skupine pa se je po Vladovih besedah hitro 'zaštekal'.

Celoten klepet si preberite tukaj.

Vlado je na vprašanje, ali si prizadeva, da bi bil vsak album nekako drugačen, odgovoril: "Mislim, da je vsak album do neke mere drugačen. Generacija je prav gotovo z drugega planeta - kot Spominčice ali Cesta. Ne moreš pa seveda iz svoje kože. O tem niti ne razmišljaš niti se na silo ne spreminjaš."


Vlado ni želel podati mnenja o kakovosti slovenske glasbene scene, dejal je le: "Jaz jo "delam", bilo bi neumestno, da jo komentiram z besedami. Trudim pa se, da moji ne bi preveč primanjkovalo." Kdaj pa bo šel Vlado v pokoj in kako si ga predstavlja: "Se bojim, da bomo v prihodnje bolj tanko piskali s "pokoji"."