Pred naslednikom Maje Keuc je še dolga pot. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pred naslednikom Maje Keuc je še dolga pot. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vanja Vardjan
Odgovorni urednik Razvedrilnega programa je razkril, da lahko pričakujemo še kakšno evrovizijsko 'poslastico' na odru Misije Evrovizije. Foto: MMC RTV SLO

"Tudi na drugih področjih se da še kaj izboljšati, pa vendar je splošna ocena prav dobro," je še dodal Vardjan v spletni klepetalnici MMC-ja.

Misija Evrovizija je sicer v polnem teku. Znani so že prvi tekmovalci, ki so se uvrstili v naslednji krog, vendar pot do končne zmage - to je nastop na velikem evrovizijskem odru v Bakuju - je še dolga. "Po prvih štirih krogih, ko ostane šestnajst najboljših, te peljemo na 'akademijo', torej v osamo, kjer bodo sodniki ob pomoči asistentov začeli usmerjati njihov razvoj, do upam, uspešnega konca dobre uvrstitve na Pesmi Evrovizije," se je o nadaljnjem poteku šova v MMC-jevi spletni klepetalnici razpisal Vardjan.

Kar polovica kandidatov se bo morala posloviti že v prvem krogu. Kandidati se bodo najprej predstavili s skladbami po lastni izbiri, šele od sedme oddaje naprej, ko se bo za zmago potegovalo samo še osem najboljših, pa jim bodo skladbe predlagali ter jih za nastope pripravljali sodniki in učitelji petja, plesa, nastopanja.

Sicer pa je poleg izvirnih glasbenih in voditeljskih vložkov Klemna Slakonje in posebnih javljanj Maje Keuc iz zaodrja je prvo oddajo "začinil" tudi nastop posebnih gostov - danskih predstavnikov na letošnji Evroviziji A Friend in London.

Pa lahko pričakujemo še kakšnega evrovizijskega predstavnika na odru Misije Evrovizije? "V igri so še tri letošnje evrovizijske zvezde, imen ne bi izdal, dokler ne potrdijo prihoda, izpeljali pa bomo tudi nove izvirne kombinacije najbolj priljubljenih slovenskih izvajalcev. Prvo že v naslednji oddaji," je dejal Vardjan.

Iskanje zmagovalca se nadaljuje
Misija Evrovizija se nadaljuje že prihodnjo nedeljo. Vse do konca leta bomo namreč ob nedeljskih večerih, ob 20. uri, iskali zmagovalca za sodelovanje na izboru za Pesem Evrovizije 2012 v Azerbajdžanu. Pesem, ki nas bo zastopala v Bakuju, pa bomo še vedno izbirali in izbrali na zadnji postaji Misije Evrovizija, na izboru EMA 2012. "Končna beseda bo vaša, mi pa bomo odločili, koga povabimo kot avtorja, eden bo izbran tudi preko javnega povabila," je poudaril Vardjan.