Oddajo Misija Evrovizija vodi Klemen Slakonja. Foto: MMC RTV SLO
Oddajo Misija Evrovizija vodi Klemen Slakonja. Foto: MMC RTV SLO

TV Slovenija je med prvimi državami, ki so že začele evrovizijski izbor za leto 2012. V prvi oddaji smo videli in slišali prvih osem kandidatov, ki upajo na pot v Baku.

Na dolgi poti do končne zmage se bodo potegovali za naklonjenost sodnikov in televizijskih gledalcev. Dva najboljša bodo izbrali gledalci s telefonskim glasovanjem, sodniki Darja Švajger, Tina Marinšek, Raay in Jonas Žnidaršič bodo komentirali vsak nastop, nato pa bodo dodali dva najboljša po njihovem strokovnem mnenju.

Bitka za začenja in ne bo preprosto
Kar polovica kandidatov se bo morala posloviti že v prvem krogu. Kandidati se bodo najprej predstavili s skladbami po lastni izbiri, šele od sedme oddaje naprej, ko se bo za zmago potegovalo samo še osem najboljših, pa jim bodo skladbe predlagali ter jih za nastope pripravljali sodniki in učitelji petja, plesa, nastopanja.

Spremljajte Misijo Evrovizijo:

- na Facebooku

- Twitterju

- na uradni spletni strani


V prvi oddaji sta pela Maja Keuc in Klemen Slakonja, na odru se je prestavila tudi plesna skupina Maestro. Iz Danske pa je v Ljubljano prišla skupina A Friend in London, ki je na Pesmi Evrovizije letos zasedla peto mesto in navdušila tudi slovenske gledalce in strokovno žirijo. Skupina štirih fantov je pravkar izdala novo skladbo, ki smo jo – tako kot njihovo evrovizijsko uspešnico – lahko slišali to nedeljo v Misiji Evrovizija. Po zaslugi voditelja nas je zabaval še en vrhunski tuji glasbeni zvezdnik, ki pa je ostal skrivnost vse do same oddaje, ko je na oder stopil veliki Bono, pevec skupine U2 ... no, bolje rečeno - preoblečeni Klemen Slakonja.

Vsako nedeljo ob 20. uri bo v studiu 1 TV Slovenija vroče. Skoraj dvesto gledalcev si bo oddajo lahko ogledalo tudi v živo. Če se želite zabavati z nami in podpirati svoje favorite ter uživati v dobri televizijski predstavi s Klemnom Slakonjo, Majo Keuc, sodniki in kandidati, tujimi gosti, se lahko prijavite na elektronski naslov: misijaevrovizija@rtvslo.si