Mozirski gaj vsako leto navduši s praznično okrasitvijo. Foto: Facebook/Mozirski gaj
Mozirski gaj vsako leto navduši s praznično okrasitvijo. Foto: Facebook/Mozirski gaj

Kot je povedala predstavnica gaja Elica Bele, so po poplavi s pomočjo gradbene mehanizacije in številnih prostovoljcev tri tedne čistili mulj in vodo iz parka, uspelo jim je popraviti uničeno infrastrukturo, urediti poškodovane sprehajalne steze in na novo zasaditi nekaj cvetličnih gredic.

Tudi na letošnji Božični bajki Slovenije se bodo obiskovalci lahko sprehodili med tematskimi vrtovi in v vsakem kotičku parka začutili praznično vzdušje ter skupaj z vodstvom gaja delili tudi hvaležnost, da so jih lahko po avgustovskih katastrofalnih poplavah tako kmalu ponovno povabili v njihov park.

Pri sanaciji parka so namreč sodelovali mnogi posamezniki in skupine, ki so vodstvu Mozirskega gaja pomagali, da lahko ponovno odprejo svoja vrata in da gaj zasije v vsej svoji lepoti. Brez pridnih rok obiskovalcev in odprtih src jim zagotovo ne bi uspelo, navajajo v gaju.

Mavrica kot opomnik, da za vsakim dežjem posije sonce

Prav ta hvaležnost in žarek upanja sta jih prepričala, da jih bo tokrat v času Božične bajke Slovenije mavrica spomnila, da za vsakim dežjem posije sonce.

Evropski drevored bo zažarel v beli barvi, ki simbolizira mir in harmonijo ter sodelovanje in prijateljstvo. Začarano pa vas bodo z roza barvo popeljali v pravi pravcati Barbie svet. Znamka Barbie je polna nostalgije in obiskovalce vedno popelje nazaj v otroštvo, hkrati pa s seboj nosi tudi pomembna sporočila – sporočila samozaupanja in samozavesti ter lepote raznolikosti.

"Seveda bodo tudi to zimo naš park obiskovali dobri možje, stojnice bodo ponujale atraktivna darila domačih obrtnikov in pridelovalcev, vsekakor vas torej čaka še marsikaj zanimivega," so še navedli organizatorji Božične bajke.