Predstavo, ki pripoveduje slavno legendo o dinastiji mogočnih celjskih grofov, zgodbo o nesrečni ljubezni Friderika II. in Veronike z Desenic, bodo po štirih letih oživili. Na Starem gradu Celje bodo letos štiri uprizoritve muzikala Veronika Deseniška – zadnji konec tedna v juniju ter še teden dni pozneje, 4. in 5. julija.

Ob Evi Černe Avbelj bodo nastopili še Klemen Bunderla, Tjaša Hrovat Steklasa, Željka Predojević Korošec, Srđan Milovanović in Marjan Bunič. Ekipi pa se bo letos prvič pridružil tudi tenorist Gregor Ravnik. Umetniško delo poleg zvezdniške zasedbe 60 glasbenikov, igralcev in plesalcev odlikuje tudi glasba prodornega skladatelja mlajše generacije Leona Firšta. Scenarij je plod mojstra slovenskega muzikala Janeza Usenika.

"V Zavodu Celeia Celje smo se odločili, da skupaj z ustvarjalci znova oživimo muzikal, ki z originalno produkcijo pripoveduje ne le premalo znano ljubezensko zgodbo, ampak odseva tudi veličino Celja kot mesta tako v preteklosti kot v sedanjosti," je povedala direktorica Zavoda Celeia Celje Maja Voglar in dodala, da verjamejo, da je Stari grad Celje najboljši prostor za pripovedovanje te zgodbe.

Veronika Deseniška je po mnenju Zavoda Celeia Celje verjetno najodmevnejši celjski umetniški projekt tega tisočletja. V štirih sezonah si ga je namreč v Celju in na gostovanjih drugod ogledalo več kot 25.000 gledalcev. Poleg tega glasbo iz muzikala izvajajo orkestri, pevski zbori in ansambli po vsej državi, razprodana sta dva ponatisa zgoščenk, produkcija pa je bila opažena tudi v številnih tujih medijih.