Velika poroka Ane Roš in slovenskega poslovneža Urbana Stojana je bila na silvestrovo v Ljubljani, s 400 svati iz Slovenije in tujine, že pred tem pa je za božič par v skladu s poganskimi običaji v gozdovih pod Kolovratom poročila Anina mama Katja Roš.

"Nekaj dni pred velikim velikim poročnim dnem (uradnim) naju je na božični dan v skladu s poganskimi rituali v krogu družine v gozdovih pod Kolovratom poročila moja mama. Objeli smo se ter si z držanjem za roke in dotikanjem dreves izmenjavali energije," je v objavi na Instagramu zapisala Roš.

"Namen poganskih obredov je praznovanje letnih časov, čaščenje božanstev, iskanje sozvočja z naravo, samouresničevanje in odkrivanje skrivnosti. Ljubezen je skrivnost."

Naključna pijača vodila v zaroko

Ana in Urban (50) sta se spoznala oktobra, povsem po naključju, na večerni pijači v Ljubljani, kjer ima kuharska mojstrica iz Hiše Franko več novih projektov, že odprto pekarno Ana in bistro Ana, ki se odpira marca.

"Spoznala sem te na neki naključni, skoraj nemogoče pozni večerni pijači, ki sem se jo res trudila preskočiti. Zaljubila sem se v sekundi in ta sekunda se zdi dolga desetletje, stoletje. Upam, da bo ta sekunda trajala večno. Nama bo uspelo?"

Ni trajalo dolgo, da jo je Stojan zaprosil za roko, ona pa je privolila, še preden je dokončal vprašanje, nam je povedala.

Da se bosta poročila, je Roš razkrila novembra z romantično skupno fotografijo iz Kapadokije, kjer je bila na mednarodnem gastronomskem simpoziju.

Tako ona kot on imata po dva otroka iz prejšnjih zvez, vsi štirje otroci pa se razumejo odlično.

Uspešno leto za Hišo Franko

Za Ano Roš je sicer še eno uspešno leto – Hiša Franko je obdržala dve Michelinovi zvezdici in ostaja edina restavracija v Sloveniji z dvema zvezdicama.

Restavracija tudi zaseda visoko 34. mesto na seznamu 50 najboljših restavracij sveta (World's 50 Best), Ana pa se je uvrstila med deset najboljših kuharskih mojstrov sveta na seznamu Best Chef Awards.

A z odprtjem izpostav v Ljubljani (in novimi projekti na Hrvaškem in v Trstu) se zdi, da bosta v letu 2023 Hiša Franko in Ana začela pisati novo poglavje.