Natalija se šest mesecev po porodu vrača sijoča in polna energije. Foto: Tibor Golob
Natalija se šest mesecev po porodu vrača sijoča in polna energije. Foto: Tibor Golob
Nastop Natalije Verboten v oddaji Spet doma

Glasbenica, ki je novembra povila sinčka Maxa, je najprej nameravala na porodniškem dopustu preživeti celo leto, vendar je po nekaj mesecih ugotovila, da bi se dalo stvari urediti tudi drugače. V soboto je v oddaji Spet doma predstavila novo skladbo Zapoj, Slovenija, za katero je besedilo in glasbo napisal Aleš Klinar, kmalu pa obljublja tudi nov album.

Natalija, ki je po poroki leta 2008 v poslovnem svetu obdržala priimek Verboten, sicer pa prevzela moževega (Bojič), pravi, da je kmalu spoznala, da bo lahko, če se bo dobro organizirala, že kmalu ob pomoči najbližjih začela usklajevati materinstvo z delom. Za zdaj jo sin spremlja kamor koli gre, saj ga še doji, vendar, še pravi Natalija, je tudi za to že poskrbljeno - ko bo ona na nastopih, jo bosta sin in tašča počakala v bližnjih hotelih.

Na desni si lahko ogledate video Natalijinega nastopa v oddaji Spet doma, spodaj pa poslušate avdioposnetek njene najnovejše skladbe Zapoj, Slovenija.

Ped porodom ste napovedovali, da si boste vzeli eno leto premora. Vaš sin Max ima zdaj dobrih šest mesecev, vi pa ste že nazaj na odrih. Kako to, da ste spremenili načrte?
Vse se je dogajalo spontano. Sprva sem mislila, da bom res začela šele jeseni, ker si nisem znala predstavljati, kakšno bo življenje z otrokom, po treh mesecih in pol pa je kar steklo, spoznali smo se, navadili drug drugega, ujeli svoj ritem. Max že od takrat spi cele noči, zdaj pa je tudi čez dan iz tedna v teden lažje.

Povpraševanje naročnikov po mojih nastopih je bilo iz tedna v teden večje, obenem pa je še Aleš Klinar, s katerim smo se januarja dogovorili, da bo naredil skladbo zame, pripravil udarno, zabavno, žurersko poletno pesem. Sprejela sem gostovanji v oddajah Na zdravje in Dobro jutro, imela fotografiranje in intervju za Lady. Max je bil vedno zraven, ker ga še vedno dojim. Ko sem delala, sta ga pazila Dejan ali tašča Marika.

Spoznala sem, da če se bom dobro organizirala, bom lahko že zdaj, seveda s pomočjo najbližjih, začela postopoma usklajevati materinstvo z delom. Premierna predstavitev nove skladbe je bila minulo soboto v oddaji Spet doma, zdaj je že na radijskih postajah, sama pa sem tudi že začela nastopati. Ker je bil predstavnik za stike z javnostmi Jacob zgrožen, da leta 2011 še nimam svojega profila na Facebooku (rekel mi je, da bi zdaj pa res že bil čas, da pridem v 21. stoletje), sem se 16. maja zmigala in ga ustvarila, tako da sem zdaj vsepovsod.

Vrnitev na glasbeno prizorišče s seboj verjetno prinese tudi naporen delovnik, npr. koncerte pozno v noč in podobno. Kako nameravate to uskladiti z družinskim življenjem?
Saj veste, kaj pravijo - kjer je volja, se vedno najde pot. Max je in bo skoraj povsod zraven, ker ga imam željo dojiti, dokler bo le šlo. Z babi Mariko bosta v času mojega nastopa v najbližjem hotelu. Imam to srečo, da si delovnik čez teden razporejam sama, ob dobri organizaciji, pomoči najbližjih in razumevanju, prilagodljivosti sodelavcev usklajevanje družinskega in službenega življenja teče brez težav, pa še Max je vedno ob meni.

Pred dnevi ste izdali singl Zapoj, Slovenija, za katerega je glasbo in besedilo napisal Aleš Klinar. Kako je prišlo do tega sodelovanja? Bo Klinar ostal del vaše ekipe tudi pri nastajanju albuma?
V sedemnajstih letih mojega aktivnega prepevanja je to najino prvo sodelovanje, a zagotovo ne zadnje. Z Alešem res že zbiramo ideje za novi album. Januarja sem ga poklicala, če bi pripravil kakšno pesem zame, in rezultat je tu. Udarna, zabavna, poletna žurerska skladba, s hudomušno-ciničnim besedilom.

V soboto ste v oddaji Spet doma, kjer ste predstavili singl, prekipevali od energije in presenetili s sijočim videzom. Se je bilo težko po porodu spet "spraviti v formo" in se spet začeti pripravljati na nastope?
Ne, prav nasprotno, po tem "ustvarjalnem premoru" sem bolj sproščena, samozavestna, polna nove motivacije, svežih idej, želje, zagona, volje, energije … Čutim veliko odgovornost do poslušalcev in naročnikov, da ostanem taka, kot me poznajo, da z ekipo ustvarjamo kakovostno glasbo za zabavo še naprej in da svoje delo neprestano nadgrajujem. Kar se tiče mojega sobotnega videza, pa se moram zahvaliti frizerju Kristijanu Skamljiču, stilistu Denisu Strnadu in kreatorki Urši Drofenik.

Poskusili ste se že v zelo različnih glasbenih zvrsteh. Kakšni glasbeni izzivi vam še ostajajo? Kaj je tisto, kar si še želite doseči?
Glede različnih glasbenih zvrsti se pustite presenetiti, saj obožujem izlete v nepredvidljivo. Obožujem svojo službo - kakovostno zabavati ljudi, izziv mi je biti pri tem po 17 letih še vedno zanimiva.

Nekoč ste dejali, da si želite veliko družino. Ali to ostaja vaša želja?
Z rojstvom Maxa se nama je uresničila želja, za katero sem na trenutke zaradi zdravstvenih težav že mislila, da ne bo uresničljiva. Prvič v življenju sem se soočila s težavo, na katero sama nisem mogla vplivati in je rešiti sama, ampak sem se morala prepustiti življenju, se s tem pomiriti, ne obupavati, se sprijazniti in počakati, kaj mi bo prineslo.

Ugotovila sem, da ima v življenju vsak zakaj svoj zato, čez težje situacije te pelje z močnim razlogom, pot do življenjskih modrosti je z razlogom trnova. Marsikaj v življenju mi ni več samoumevno in ga zdaj čisto drugače cenim. Življenju sem zelo hvaležna, da nama je podarilo Maxa. Družina pa se bo večala na drugačen način, že zdaj so z nami pes Rocky in maček Rambo (smeh).

Nastop Natalije Verboten v oddaji Spet doma