Manica je vesela nominacije za viktorja v kategoriji za voditeljico informativne tv-oddaje. Foto:
Manica je vesela nominacije za viktorja v kategoriji za voditeljico informativne tv-oddaje. Foto:

Manica ima v svoji delovni sobi že enega viktorja, in sicer je kipec dobila pred desetimi leti za najobetavnejši TV-obraz, nominirana pa je bila tudi v kategoriji voditeljev informativnih oddaj. Zdaj, deset let pozneje je nominirana v isti kategoriji in prav tako ponosna na nominacijo. "Viktor mi pomeni priznanje za delo v lanskem letu, ki je bilo polno izzivov. Vse leto sem bila voditeljsko zelo zaposlena in to je neko priznanje strokovne komisije za moje delo," je dejala za MMC.

Manica je počaščena zaradi nominacije še toliko bolj, ker se je v teh desetih letih zaradi materinstva dvakrat umaknila iz medijev. "Lepo je, ko prideš nazaj in vidiš, da dobro delaš, da strokovna žirija opazi tvoje delo. Gre za neko osebno zadovoljstvo," je povedala Manica, ki je vesela tudi nominacij njenih "tekmecev", Marcela Štefančiča in Darje Zgonc. "Oba sta izjemna voditelja informativnih oddaj," je dodala.

Podelitve se bo udeležila z možem
Na vprašanje, ali se bo udeležila sobotne podelitve viktorjev, je odgovorila pritrdilno in v smehu dodala: "To pomeni prost večer za naju z možem, čeprav še ne vem, kaj bom oblekla. Obleka izpred desetih let mi namreč ni več prav." Izdelavo obleke bo zaupala svoji stilistki Beti Zubčič. "Ona ve, kaj mi ustreza. Nekaj v črni ali bež barvi bo zagotovo,"
je pojasnila Manica, ki pri oblekah prisega na ti dve barvi.

Manico smo še vprašali, ali viktorji po njenem mnenju odražajo pravo sliko slovenske medijske scene. "Kar se tiče strokovnih viktorjev, ja, saj je v ozadju strokovna komisija. Glede viktorjev popularnosti pa ne morem soditi, ker nekaterih nominirancev ne poznam, pa čeprav dobro poznam slovenski medijski svet."

Ob koncu pogovora je Manica še povedala, da je izjemno vesela tudi nominacije Dnevnika v kategoriji informativnih oddaj. "Kot soustvarjalka informativnega programa sem vesela tudi nominacij Dnevnika in Odmevov, saj predstavljajo pohvalo našemu delu v informativnem programu, ki sicer ni tako pogosta," je dejala in dodala, da okrog svoje nominacije vendarle ne dela nekega "cirkusa". "Nominacije sem vesela, vendar pa sem se v teh letih nekaj naučila. Tako hitro kot te ponesejo v zvezde, tako hitro lahko tudi padeš na tla," je sklenila.

A. M.