Klemen je širši javnosti postal znan, ko je zasedel voditeljski stolček ob Tjaši Železnik v nedeljski oddaji NLP. Foto: EPA
Klemen je širši javnosti postal znan, ko je zasedel voditeljski stolček ob Tjaši Železnik v nedeljski oddaji NLP. Foto: EPA
Klemen Slakonja
Klemen pravi, da je zadovoljen že s tem, da so ga (že drugič) opazili. Foto: NLP/MMC RTV SLO

Klemen nam je izdal, da se podelitve nagrad ne bo udeležil, saj ima ravno takrat predstavo v Celju, sicer pa o viktorjih pravi, da če bi jih imel, bi jih pretopil. Ob tem se hitro popravi: "No ja, ne vem, če bi to imelo kaj smisla. Sumim, da so plastični."

Več o Klemnu Slakonji in njegovem mnenju o viktorjih si preberite spodaj.


Se boste podelitve viktorjev udeležili? Če da, v čigavi družbi?
Ob isti uri imam predstavo v Celju, tako da me na Viktorjih ne bo.

Že drugo leto zapored ste nominirani v kategoriji "najobetavnejša medijska osebnost". Kaj pravite na to, da vas ima akademija Viktor še vedno le za "obetaven" obraz?
Lani me je nominacija zelo pozitivno presenetila, po le nekaj mesecih televizijskih izkušenj je nikakor nisem pričakoval. Zdaj sem na "sceni" šele dobro leto, nekaj več izkušenj že imam, ampak se še vedno kalim, in če letos spet ne bom OMO (obetavna medijska osebnost) pomeni, da obstaja verjetnost, da bom do penzije še kdaj nominiran za OMO-ta in da bom nekoč kipec za OMO-ta že še dobil. Že s tem, da so me opazili (že drugič) sem zadovoljen.

Če bi imeli tri viktorje - za televizijsko in radijsko osebnost ter viktorja za glasbenega ustvarjalca, komu bi jih podelili?
Če bi jih imel, jih ne bi podeljeval. Pretopil bi jih. No ja, ne vem, če bi to imelo kaj smisla. Sumim, da so plastični.

Vam je vodenje oddaje NLP še izziv ali se spogledujete že s kakšno novo oddajo?
Za zdaj mi je izziv spoštovati pogodbo za oddajo NLP, ki jo imam podpisano do poletja. Potem bomo pa videli, kaj in kako, če sploh še kaj v tej smeri naprej.

Menite, da nagrade viktor še pravilno odsevajo medijsko dogajanje v preteklem letu ali gre bolj za tekmovanje "navijaških skupin"?
No, strokovni viktorji imajo nekaj teže, pri viktorjih popularnosti pa se strinjam s tem, kar je že Sašo Hribar rekel, da gre res za tekmovanje "navijaških skupin".

Če boste viktorja dobili, kam ga boste postavili?
O tako daljni prihodnosti še nisem razmišljal.

A. P./T. K.