Artač in Pozvek v studiu Radia Slovenija. Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič
Artač in Pozvek v studiu Radia Slovenija. Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič

Z 9. februarjem se v eter Prvega programa Radia Slovenija ob 10.05 po petmesečnem predahu vrača Radio Ga Ga. Ta bo odtlej vsak petek postregel s humornim prerezom družbenega vsakdana. "Ves čas nam je petek manjkal, vsak teden smo ga pogrešali. Liki so klicali, trkali, da bi šli ven, a niso mogli," je za MMC povedal Aleksander Pozvek, eden izmed članov že uveljavljene ekipe.

Sorodna novica Radio Ga Ga se vrača na radijske valove

"Zvesti poslušalci in poslušalke so nas ves čas spraševali, kaj bo z oddajo. V vseh teh letih so se očitno res zabavali ob tej oddaji, čutili smo neko zaupanje, da si iskreno želijo, da gremo naprej," je za MMC delil Tilen Artač in dodal, da se veselijo tudi njihove nadaljnje podpore, upa pa, da bodo kljub drugačni zgodbi nove generacije še bolj uživali.

Redno bosta poleg njiju oddajo ustvarjala še Jure Mastnak in Renato Vindiš, vsak teden pa se jim bo pridružil še kateri izmed posnemovalcev, ki so v oddaji sodelovali v preteklosti. "K sodelovanju smo povabili tudi dva člana zlate generacije izpred 20 let, ki ve, kako mora oddaja Radio Ga Ga dihati, da se ljudje res zabavajo. Imeni naj bosta presenečenje," je skrivnostno razkril Artač, ki pa je dodal, da bo eden izmed njiju del že prve oddaje.

"Zelo pomembno je, da ne bomo znova zajahali vala starih imitacij"

Kot tonski mojster ostaja Srečo Katona in njegovi zvočni efekti – po njunih besedah je ta "legenda oddaje, brez katere Radia Ga Ga ni". Kot scenarist se priključuje Igor Bračič. "Veselim se, da bom delal s čudovito ekipo profesionalcev, najboljših posnemovalcev in kreativcev v tej državi," je priznal Pozvek, k temu pa je Artač dodal, da je že v pričakovanju nastajanja novih imitacij.

"Zelo pomembno se mi zdi, da ne bomo znova zajahali vala starih imitacij, ampak se bomo trudili in čakali na val vrhunskih novih in izvirnih imitacij, ki so se in se bodo še naprej edinstveno ustvarjale v tej oddaji," je povedal Artač, ki mu velik izziv in cilj predstavlja to, da se ljudje začnejo spraševati, ali je v studiu človek, ki nekoga oponaša ali gre dejansko za to osebo. "V tej smeri smo zelo zagnani, z novimi imitacijami dosegamo res dobre rezultate," je še poudaril.

Kot je povedal med pogovorom na Prvem programu Radia Slovenija, se obetajo različne rubrike, teren, vmes bo tudi nekaj glasbe.

Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič
Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič

"Vemo, kaj je Sašo Hribar pomenil in kaj še vedno pomeni"

Glede nadaljevanja kultne oddaje s 30-letno tradicijo so ustvarjalci vseeno čutili veliko odgovornost. "Vemo, kaj je Sašo Hribar pomenil in kaj še vedno pomeni. Stopati v te čevlje je težko," je priznal za MMC, a dodal, da so prav zato morali v glavi narediti preklop, da ne stopajo v nikogaršnje čevlje, temveč se bodo lotili nečesa novega. "Tako, kot je bilo, ne more biti več, saj ni glavnega motorja, lokomotive. Zato smo razmišljali in se odločili, da malce drugače naredimo radijsko oddajo, ki deluje v letu 2024," je še dejal.

"Stopamo v čevlje, ki so nam prav, narejeni po naši meri. To pomeni, da se bomo v njih dobro počutili in tako imeli tisto ravno pravšnjo mero samozavesti, iskrivosti in navihanosti – seveda ob podpori drug drugega," je zatrdil Artač, ki že nestrpno pričakuje novo sezono. "Na tem mestu vse ponižno prosimo, naj se v to ne podajo z miselnostjo 'no, zdaj pa pokažite, kaj znate', ampak naj se zgolj sprostijo, poslušajo in se zabavajo," je še dodal Pozvek.

Radio Ga Ga se vrača na Prvi program 9. februarja