Foto:
Foto:
Voditelj oddaje Spet doma Mario Galunič je razglasil zmagovalca.
Anžej je sicer dobil več glasov komisije, a je za zmago moral vseeno čestitati tekmecu.

Omar bo za nagrado prejel tudi povabilo na Emo 2005, ki ga lahko izstreli na slovensko estradno sceno.

Pri določanju zmagovalca so odločali glasovi gledalcev in glasovi strokovne komisije, ki so jo sestavljali Darja Švajger, Boštjan Grabnar in predstavnik založbe Nika Records.

Občinstvo preglasovalo komisijo!
Strokovna komisija je med finalista razdelila sto točk, katerim so nato dodali še odstotke glasov občinstva za posameznega finalista. Komisija je Anžeju namenila 53, Omarju pa 47 točk, odločili pa so glasovi gledalcev, ki so Omarju dali 61 točk, Anžeju pa 39. Skupno je imel tako največ točk (108) Omar.

Omar, ki je doma iz Ljubljane, je zmagal v oddaji 11. aprila s skladbo Robbieja Williamsa Feel. Zanima ga vse, kar je povezano z glasbo, harmonija v glasbi, kompozicija, pravzaprav celoten šovbiznis, zase pa pravi, da je zmeden, dobrosrčen in na trenutke malce len.

Ima Omar vse?
Na vprašanje, katere lastnosti mora imeti uspešen pevec, je Omar dejal: "Nekaterim uspeva brez vsega, drugi pa imajo vse, pa jim še vedno ne uspe; se pravi odvisno od posameznika. Osebno menim, da je dobro, če izvajalec obvlada vsaj en inštrument, ali pa mora biti avtor vsaj nečesa v izvajalskih delih, kar pa ni nujno. Seveda pa mora imeti vsak izvajalec karizmo."

Svojih receptov se mladenič drži, saj igra klavir, kitaro, baskitaro, poleg tega pa tudi piše pesmi. O njegovi karizmi pa naj odločijo glasovi publike ...


Konec poti šele v superfinalu
Anžej iz Šentjurja pri Celju je zmagal v oddaji 18. aprila s skladbo Sorry Seems to be the Hardest Word Eltona Johna. Po njegovem mnenju se pri glasbeniku ali pevcu takoj opazi, ali nekaj dela z dušo ali ne.

Anžej, ki pravi, da njegova pevska kariera ni instantna, je nastopil že na glasbenem tekmovanju Demo Top, kjer je leta 1998 zmagal v kategoriji mlajših od 14 let. "Rad bi, da bi ljudje v moderni glasbi videli še kaj drugega, kot izgled izvajalca in njegove zunanje čare. Zdi se mi pomembno, da se vrnejo nazaj k melodiji, h kvaliteti izvajalčevega glasu, obsegu in zmogljivostih.

Sam najbolj prisegam na kvaliteten vokal, pa čeprav ne konča v najbolj popolni embalaži, vzeti iz modnih revij. Pa vendar je treba sklepati kompromise med celotnim paketom, ki ga ponudiš poslušalcem."