Foto: Zajem zaslona
Foto: Zajem zaslona

V Rimu danes ni bilo take množice slovenskih navijačev, kot se je včeraj zbrala okoli in na Višarjah. A vendarle so tudi v večnem mestu ponosno vihrale slovenske zastave. Med tistimi, ki so se za obisk Rima odločili v zadnjem hipu, je bil tudi Jernej s Ptuja, ki je vrat na nos danes prišel v Rim samo zaradi Primoža. "S prijateljem sva se organizirala, v uri in pol sva spakirala in šla. Upam, da naju čaka kakšno fotografiranje z našim junakom, potem pa pot domov in jutri služba," je povedal v pogovoru z dopisnikom Jankom Petrovcem.

Imel sem dvojno srečo, srečal sem prijatelja Sergia Mattarella in upam, da bom tudi Primoža Rogliča, je v Rimu dejal nekdanji predsednik Borut Pahor. Kasneje je objavil fotografijo, na kateri je čestital Rogliču.

Prav posebno vzdušje pa je danes vladalo v Kisovcu, od koder prihaja Roglič. Po infarktni končnici včerajšnje etape so danes lahko vzneseno navijali, saj je bilo jasno, da bo Roglič zmagovalec 106. Dirke po Italiji.

"Ponosni smo, da imamo med nami takega šampiona, kaj naj rečem," je dejal junakov sokrajan Miran Kokole. "Naj bo vzor vsem nam. Takega športnika, kot je naš Primož, ga ni."

Sorodna novica Roglič prek gora, dežja, padca in tiste verige prispel v rožnati Rim!

"Smo ponosni, da je prvi Slovenec, ki je dobil Dirko po Italiji, kapo dol. Včeraj, ko mu je padla veriga, je polovici ljudi v Kisovcu zastalo srce," je bil vzhičen še en Kisovčan Jože Grošelj.

"Izjemno smo ponosni, imamo pa tudi stresno življenje z njim," je dejal Rogličev stric Bojan Roglič.

Brez dvoma Rogliča ob vrnitvi v Kisovec znova čaka veličasten sprejem.

V Kisovcu navijači še posebej veseli Rogličeve zmage