RBD so na drugem ljubljanskem koncertu znova poskrbeli za navdušenje nekajtisočglavega občinstva. Foto: MMC RTV SLO/J. Sobočan
RBD so na drugem ljubljanskem koncertu znova poskrbeli za navdušenje nekajtisočglavega občinstva. Foto: MMC RTV SLO/J. Sobočan
Kako je bilo na koncertu RBD-ja?

MMC se je udeležil petkove "popoldanske matineje" oziroma drugega v vrsti treh koncertov mehiške priljubljene skupine RBD, ki je potekal v Hali Tivoli.

Najstniki so najbrž ob veseli novici dejali samo "OMG" (Oh my god, ali O, moj bog, op. a.). To okrajšavo je bilo najpogosteje slišati tudi tik pred petkovim koncertom, ko so tisti najvztrajnejši (zaman) čakali na avtograme svojih idolov pred vhodom v zaodrje.

Rebeldemanija v živo
Petkov popoldanski koncert (ali matineja, kakor želite) se je začel z evforijo, kakršni smo (pogosti) obiskovalci koncertov le malokdaj priča. Kričanje obiskovalcev na ves glas, neprestano skakanje in metanje plišastih živalic na oder (kakšna pa je zadela tudi katerega izmed nastopajočih) so zaznamovali uvodnih nekaj skladb.

Ženski del skupine vokalno prepričljivejši
V primerjavi s prvim koncertom se je petkov začel sicer točno, a kot kaže, po podobnem scenariju. Prva točka koncerta je bil ples silhuet (glej video), seveda ob bučnem spodbujanju nekaj tisoč grl, nato pa so sledile skladbe z različnih albumov "ultrapriljubljene" mehiške skupine.

V srednjem delu je sledilo nekaj balad, vsak izmed petih posameznikov četice RBD (šesta članica, Maite, se evropske turneje ne udeležuje) pa je v samostojnih skladbah pokazal tudi svoje vokalne sposobnosti. Roko na srce, narava ni obdarila vseh enako, saj sta obe ženski članici, Anahi in Dulce, pokazali nekaj več pevskega talenta kot Alfonso, Christopher in Christian. A niti to ni moglo prekiniti navdušenja, cviljenja in kričanja najstnikov, "pardon", najstnic, ki se jim je najbrž izpolnila ena največjih želja, videti RBD v živo.

Po dobri uri in pol evforičnega koncerta, na katerem se je potočilo tudi nekaj solz, je sledil še vrhunec (in hkrati konec), tj. pesem Y soy Rebelde (Jaz sem upornik), ki je bila tudi naslovna skladba prve sezone najstniške telenovele.

Jernej Sobočan

Kako je bilo na koncertu RBD-ja?