Silvestrovanje v prestolnici z ekološkim ognjemetom

Spored v središču Ljubljane, kjer bo nebo opolnoči osvetlil ekološki ognjemet iz razgradljivih materialov, bo raznovrsten. Na Kongresnem trgu, od koder naj bi bil tudi najlepši pogled na petminutno polnočno barvito razsvetlitev neba iz biorazgradljivih izstrelkov, bodo nastopili Samuel Lucas, Maraaya in Miran Rudan inDesign.

Prizorišče na Mestnem trgu je tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk – letos bodo tam nastopile Helena Blagne, Nuša Derenda in Alenka Godec.

Program na Pogačarjevem trgu bo v znamenju pop glasbe s skupino Pop Design. Najbolj živahno pa bo spet na Trgu francoske revolucije z nastopi Lim Smrad in Žila, Klemna Klemna, Happy Ol'McWeasel in Within Destruction.

Mariborski skok v novo leto

Tudi v Mariboru bo skok v leto 2023 pester in vesel. Večina mariborskih hotelov in številni bari bodo gostom ponudili tradicionalne silvestrske večerje in zabave. Najelitnejše bodo tudi letos pod vznožjem Pohorja, kjer poleg slavnostnih večerij pripravljajo tudi druženje na prostem. "Skupaj z gosti vstop v novo leto ob penini pričakamo na zunanji terasi hotela," je Mateju Korošcu za TV Slovenija zagotovil Nik Heler, koordinator dogodkov v hotelu Arena Maribor.

Dober obisk za silvestrovo pričakujejo tudi na mariborskem trgu Leona Štuklja, kjer bo zbrane zabavala glasbena skupina CoverLover. Kar tri silvestrske predstave pripravljajo v mariborskem gledališču. Željni druženja in gibanja na snegu bodo na svoj račun prišli na zgornji postaji vzpenjače, ki bo na Pohorje vozila do polnoči, nazaj v dolino pa do druge ure zjutraj.

Na Bledu opolnoči z lasersko predstavo

Na Gorenjskem bodo leto 2023 množično pričakali tudi v Kranju. Na Glavnem trgu bodo silvestrovali z Markom Vozljem in Mojstri.

Na Bledu bodo prehod v novo leto obiskovalci pričakali z Dejan Dogaja bandom.

V Celju bo veliko silvestrovanje s skupino Kingston potekalo na Krekovem trgu, medtem ko bodo v Velenju tradicionalno mestno silvestrovanje pripravili na Titovem trgu, kjer bo zbrane v zadnjih minutah starega leta zabavala skupina Rock'n'Band. Javna silvestrovanja na Celjskem pripravljajo tudi v Žalcu, Rogaški Slatini in Slovenskih Konjicah.

Na Ptuju se bodo od starega leta na Mestnem trgu že dopoldne najprej poslovili otroci, na večernem silvestrovanju na prostem pa bodo novo leto pričakali s Karneval bandom in DJ Bojčem. Slovenj Gradec bo v novo leto vstopil s skupino Potepini.

Silvestrovo bodo številni pričakali v družbi glasbenikov in bližnjih. Foto: BoBo
Silvestrovo bodo številni pričakali v družbi glasbenikov in bližnjih. Foto: BoBo

Največje silvestrovanje na Dolenjskem bo seveda potekalo v Novem mestu, kjer bodo na Glavnem trgu nastopili Batista Cadillac, Vlado Kreslin in Mali bogovi ter Balkan Boys.

V Kočevju bodo leto 2023 pozdravili v družbi lokalnih skupin KočevSKA orkestra in Inšpektorji, na ribniškem gradu pa zvečer obljubljajo zabavo s skupino Fortissimo.

V Murski Soboti bosta po popoldanskem otroškem silvestrovanju zbrane zabavali skupini Zlata žila in Blue Planet.

V Lendavi bo silvestrovanje potekalo ob poletnem odru gledališke in koncertne dvorane, nastopala bo skupina Prestiž.

V Ljutomeru klasični ognjemet ostaja, na silvestrovanju na mestnem trgu ga bo spremljala tudi skupina Vajb.

V Novi Gorici bodo letos silvestrovali s koncertom Jana Plestenjaka in didžej programom.

Na prostem bodo silvestrovali še v Bovcu, Tolminu, Ajdovščini in Vipavi.

Planinska društvo Nova Gorica pripravlja tradicionalno praznovanj v koči na Krnskih jezerih.

Praznični program na RTV Slovenija

Silvestrski večer na Televiziji Slovenija 1 se bo začel ob 20. uri s prav posebnim Kaj dogaja? in nadaljeval ob 21. uri v družbi ustvarjalcev oddaje V petek zvečer, ki pripravljajo oddajo Na silvestrovo, kjer obljubljajo obilo dobre glasbe do 1.00. Potem sledi koncert Dan 202.

Na TV Slovenija 2 pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji dobrih filmov.

Sorodna novica Praznični program: Silvestrujte z nami na Televiziji Slovenija

Tudi radijski programi Prvi, Val 202, program ARS ter Radio Maribor in Radio Koper pripravljajo pester praznični program.

Sorodna novica Praznični program: Srečno in zadovoljno v 2023 s programi Radia Slovenija