Tadeja Ternar pravi, da je zdaj lažje biti mis, prvo leto pa je bilo
Tadeja Ternar pravi, da je zdaj lažje biti mis, prvo leto pa je bilo "res divje". Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Finalistke za mis Slovenije leta 2007
Tadeja ugotavlja, da je očitno tekmovala pravo leto. Foto: MMC RTV SLO

"Nisem sicer ničesar vedela o tem, da izbora spet ne bo. Gospod Geržina mi je prejšnji teden omenil, da ga čakajo še neki sestanki v zvezi s tem. več pa ne vem. Je pa res, da sem tudi lani iz časopisa izvedela, da izbor odpade," razlaga Beltinčanka.

Naslov najlepše je še vedno obveza
A čeprav sta od njene osvojitve laskavega naslova minili že dobri dve leti, se Tadeja še ni naveličala opravljanja svojih kraljevskih dolžnosti: "Zdaj niti ni več toliko stvari kot prvo leto. takrat je bilo res divje. Je pa naslov še vedno neka obveza. Vedno moraš upoštevati, da si še vedno mis in mogoče ne moreš početi čisto vsega."

Kot nam je zatrdil lastnik licence izbora za mis Slovenije za mis sveta, Zdravko Geržina, je 22-letna lepotica še vedno zelo dejavna pri dobrodelnih prireditvah. "Čez poletje sem malo uživala na počitnicah, zdaj, septembra, se bo pa spet začelo. Sodelovala bom na nekaj prireditvah, v začetku oktobra pa bom odpotovalo v Milano," o svojih obveznostih pravi simpatična Prekmurka, ki dodaja še, da jo čakajo tudi obveznosti na fakulteti, saj bo letos vpisana v zadnji letnik študija na ekonomiji.

Kot je znano, je lanski izbor odpadel zaradi pomanjkanja finančnih sredstev, o letošnjem pa v službi za odnose z javnostmi RTV Slovenija, ki naj bi prenašal izbor, pravijo: "Programsko-poslovni načrt (PPN)) RTV Slovenija za leto 2009 ne predvideva prenosa izbora za Miss Slovenije 2009."

15 lanskih zmagovalk še vedno čaka
Zdravko Geržina sicer pravi, da je na morebitni izbor ves čas pripravljen - tekmovalo bi tistih 15 deklet, ki so bila na regionalnih izborih izbrana že lani, je pojasnil. Čeprav pravila določajo, da morajo biti kandidatke "v tekočem letu stare med 17 in 24 leti, visoke več kot 165 cm, simpatičnega obraza, skladne postave, komunikativne in državljanke Slovenije (brez otrok, neporočene, nekaznovane)", pa nam je Geržina razložil, da to pomeni le, da dekle ne sme preseči starostne meje na dan, ko se udeleži domačega tekmovanja, "zato lahko na svetovnem izboru nastopajo tudi 25- ali celo 26-letnice".

"Dekleta so razočarana"
Tadeja pravi, da vse finalistke pozna, saj je lani sodelovala tudi kot žirantka pri regionalnih izborih. "Vem, da so vse precej razočarane. Če se prijaviš na nek izbor, pričakuješ, da bo izpeljan do konca, ne pa, da te pustijo nekje v sredi. Morda bi se rade oz. se bodo prijavile na kakšen drug izbor, a je vprašanje, če se sploh lahko," o 15 tekmovalkah pravi Ternarjeva.

Sicer pa to, da država ne organizira izbora za mis, ni nič nenavadnega - Geržina kot primer navaja Švico. Nekatere države pa, kot je znano, priredijo le domači lepotni izbor, izbranka pa ne odpotuje na svetovnega.