Tadeja Ternar bo zaradi odpadle prireditve postala misica z najdaljšim stažem. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Tadeja Ternar bo zaradi odpadle prireditve postala misica z najdaljšim stažem. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Tadeja Ternar in Zdravko Geržina
Kaj se bo dogajalo z izborom za mis Slovenije in ali bo RTV prenašal izbor za mis sveta 13. decembra, bomo seveda spremljali še naprej. Foto: RTV SLO

"Delno je krivo premikanje terminov svetovnega izbora, tudi mi in RTV Slovenija pa bi se morali drugače lotiti celotne zadeve," je za MMC pojasnil razmere lastnik licence za mis Slovenije Zdravko Geržina.

Prizorišče in datum prireditve za mis sveta sta se namreč večkrat spremenila, najprej naj bi prireditev oktobra gostila Ukrajina, a je ta ideja bila opuščena zaradi napetih političnih razmer, zdaj pa so končno določili čas in kraj dogajanja: 13. december v Johannesburgu v Južnoafriški republiki.

Čeprav je znan datum svetovnega izbora, naslova mis Slovenije 2008 vseeno ne bo prejelo nobeno dekle. Letos so sicer že priredili pet predizborov in izbrali 15 deklet, a se bodo te potegovale za naslov najlepše 2009. Kakšno je vzdušje med dekleti, ki so že prestala predizbore in se uvrstila v nadaljevanje tekmovanja, zdaj pa se bodo potegovala za naslov mis Slovenije 2009? "Dekleta se ne pritožujejo, saj si ne želijo, da bi bilo finalno tekmovanje izvedeno na silo. Ne želijo, da bi bilo nekaj na hitro, saj želijo, da tekmovanje ostane na nivoju in ne da bi nastala nekakšna cenena različica," pojasnjuje Zdravko Geržina.

Je RTV-ju zmanjkalo denarja?
Pri izboru za mis Slovenije se je zapletlo tudi zaradi finančnih težav RTV Slovenija, ki naj bi ji zmanjkalo denarja za prireditev. O tem smo želeli povprašati tudi odgovornega urednika razvedrilnega programa Petra Radovića, ki pa danes ni bil dosegljiv. Geržina nam je dejal, da za zdaj še ni znana niti usoda prenosa za mis sveta, saj še vedno ni jasno, ali ga bo RTV Slovenija prenašala, vedel pa še ni, ali bo sam odpotoval v Južnoafriško republiko na izbor za mis sveta.

Dodaja pa, da so se komercialne televizije vedno zanimale za prenašanje izbora za mis Slovenije, a so oni lani podpisali štiriletno pogodbo z RTV Slovenija, ki naj bi tako naslednja štiri leta prenašala izbore za mis Slovenije. "Ne moremo nadaljevati tako naprej, če se ne držimo pogodbe. To ni pravično niti do deklet niti do sponzorjev."

T. P.