Špela se je podala na samostojno glasbeno pot. Foto: MMC RTV SLO
Špela se je podala na samostojno glasbeno pot. Foto: MMC RTV SLO
Špela je z Atomiki skupno pot začela na Melodijah morja in sonca.

Glede zvrsti glasbe je bila Špela še nekoliko skrivnostna, je pa zatrdila, da ostaja v "zabavnih vodah". "Sem podalpska deklina, živahna deklica in moj karakter je takšen, da skoraj gotovo ne bom prepevala balad," je v smehu povedala Špela, ki je pretekli konec tedna že stala sama na odru. Odzivi? "Pričakovani. Dosegla sem, kar sem želela, in zdaj vem, da je moja pot pravilna."

Po osmih letih je prišel čas za solokariero
Kot je povedala, ima svojo samostojno glasbeno pot že začrtano, vendar pa se glede napovedi prvega samostojnega albuma ne želi prenagliti. "Vse bo znano še pravi čas, do maja je še časa," je dodala skrivnostno Špela, ki si je dve leti nabirala izkušnje pri Foxy Teens, šest let pa pri Atomikih.

O Atomikih bo pripovedovala vnukom
"To sta bila zame dva pomembna projekta, s katerima sem se veliko naučila, in sta dobra popotnica za mojo samostojno kariero. Vendar pa je moje vodilo, da človek ne sme obstati na mestu, in po osmih letih je prišel čas, da prevzamem vlogo solistke," je povedala 25-letna Domžalčanka, ki bo svojim vnukom gotovo s ponosom pripovedovala tako o foksicah kot Atomikih.

Prostega časa je zdaj še manj
Po odločitvi za samostojno pot ima Špela zdaj še manj prostega časa. "Prej (pri skupini Atomik Harmonik, op. a.) smo bili štirje člani in za organizacijo je skrbel Jani (Pavec, op. a). Zdaj pa je več dela, a tudi več adrenalina," pravi Špela, ki je hkrati tudi pridna študentka in voditeljica na eni izmed komercialnih televizijskih postaj. "No, mi je pa nekdo enkrat rekel, da sem bolj uspešna, ko imam za delat milijon stvari," je sklenila za MMC.