Darja in Petra se veselita novih izzivov. Foto: Atomik Harmonik
Darja in Petra se veselita novih izzivov. Foto: Atomik Harmonik
Atomik Harmonik
Skupini Atomik Harmonik je slavo pornesla skladba Brizgalna brizga s katero so zmagali na Melodijah morja in sonca leta 2004. Foto: RTV SLO

Prejšnji teden je vodja skupine Atomik Harmonik Jani Pavec za MMC odločno zanikal govorice, da skupina razpada, in dodal, da pevka Špela Grošelj ostaja v skupini. No, v tednu dni se je vse spremenilo. "Špela je v petek dejala, da želi na samostojno glasbneo pot," je za MMC povedal Pavec.

Špela bo pela, Tejči pa bo vzgojiteljica
Iz skupine pa ne odhaja le Špela, ampak tudi njena sopevka Mateja Vuk Tejči, ki se je skupini pridružila avgusta 2006. V nasprotju s Špelo bo Tejči končala svojo glasbeno kariero, saj je postala vzgojiteljica v otroškem vrtcu, kar si je že dolgo želela.

No, kot zatrjuje Pavec (s Špelo in Tejči so ostali v dobrih odnosih, poudarja), pa Atomiki ne bodo počivali. Jani in harmonikar Tomo Primc (ta je konec preteklega leta zamenjal Frai Tonija) bosta delo nadaljevala z maljšima lepotičkama.

Prihajata mladi Štajerki
"Na koncu koncev ostanejo vedno dobre pesmi!" pravi Jani, ki je preko socialnega omrežja Facebook poiskal primerne kandidatke in se na koncu odločil za mladi Štajerki - 20-letni Darjo in 19-letno Petro.

Darja je v stik z glasbo stopila pri petih letih, ko je za rojstni dan dobila kitaro, v 6. razredu osnovne šole pa je prijala za diatonično harmoniko in z njo nizala uspehe na državnih in drugih tekmovanjih. Poleg tega pa ji ni tuje niti petje. Pela je v svetovno znanem zboru Carmine Slovenica, zdaj pa se študentka mariborske Filozofske fakultete (smer geografija in slovenski jezik) uči tudi solopetja.

Nič manj ni povezana z glasbo tudi leto mlajša Petra. Po petju v osnovnošolskem zboru in opravljeni nižji glasbeni šoli iz klavirja zdaj prav tako obiskuje ure solopetja. Študentka v Ljubljani je sodelovala tudi v številnih drugih vokalnih skupinah, v srednji šoli pa je bila njena največja strast ustvarjanje muzikala v sodelovanju z English Student Theatrom.

Prihaja nova skladba, julija v Kanado
Pomlajena zasedba z Darjo in Petro, ki po zunanjosti močno spominjata na prejšnji pevki, je že posnela novo skladbo Vse pride in gre, ki bo kmalu na radijskih valovih. Dekleti bosta z Atomiki prvič nastopili že to soboto v Ljutomeru, julija pa Atomike čaka tudi turneja po Kanadi.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate tako "stari" pevki Špelo in Tejči kot novi članici Petro in Darjo.