Branko in Tanja sta eden najslavnejših slovenskih zvezdniških parov. Skupaj sta posnela filma Kajmak in marmelada ter Traktor, ljubezen in rock'n'roll. Foto: SFF
Branko in Tanja sta eden najslavnejših slovenskih zvezdniških parov. Skupaj sta posnela filma Kajmak in marmelada ter Traktor, ljubezen in rock'n'roll. Foto: SFF
Angelina Jolie, velika humanitarka in ZN-ova ambasadorka, se je takoj po obisku Sarajeva navdušila nad tem, da bi posnela film, ki bi se dogajal tam. Foto: Brad Pitt

Hollywoodska zvezdnica Angelina Jolie je včeraj v madžarski prestolnici tudi uradno prvič sedla na režiserski stolček. Film naslova še nima, na IMDb-ju tako ob njem piše le "Nenaslovljena bosanska ljubezenska zgodba", za katero v celoti (režija in scenarij) stoji Joliejeva.
V tej ljubezenski zgodbi Muslimanke in Srba med vojno v Bosni in Hercegovini je glavno vlogo dobila mlada sarajevska igralka Zana Marjanović, eno izmed vidnejših vlog pa ima tudi Đuro, nekdanji član sarajevskih Nadrealistov, ki ga imamo Slovenci zdaj že za svojega.
Izšel tudi album Đurove skupine
Svoje prve prizore je Đuro začel snemati včeraj, vlogo pa je po pisanju hrvaške Glorie dobil po zaslugi svoje predstave v Nikogaršnji zemlji, z oskarjem nagrajene uspešnice Danisa Tanovića, v kateri ga je Joliejeva tudi opazila.
O podrobnostih glede svoje najnovejše vloge je igralec z Angelino govoril prek elektronske pošte, bolj za šalo kot zares pa je Đuro povedal, da je Tanja postala ljubosumna, ker se je hollywoodska zvezdnica podpisovala z "Z ljubeznijo, Angie" ("Love, Angie").
"Če bi mi kdo rekel, da bo moja soproga nekoč ljubosumna na Angelino Jolie, bi umrl od smeha," pravi Đuro.
Nasmešek pa mu na obrazu še kar ostaja, saj je poleg začetka snemanja filma včeraj proslavil tudi izid novega albuma svoje glasbene skupine Bombaj Štampa z naslovom Neka DJ odma' dole CJ.