Bychkova je v zvezi z nekdanjim mistrom Slovenije Petrom Klincem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bychkova je v zvezi z nekdanjim mistrom Slovenije Petrom Klincem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nadiya Bychkova in Miha Vodičar
Z Miho Vodičarjem uspešno nadaljujeta svojo plesno pot. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Prihodnost pa je bolj nejasna: "Ker imava malo različne cilje in se bova morala pogovoriti, kako bova nadaljevala," je za MMC dejala Bychkova.

Za plesnim parom Bychkova - Vodičar so v letošnjem letu že številni odmevni dosežki. Med najodmevnejše spadata tretje mesto v kombinaciji desetih standardnih in latinskoameriških plesov na evropskem prvenstu v Moskvi in zmaga na državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih. "Zdaj imava cilj Šanghaj, kjer se bo novembra zgodilo svetovno prvenstvo. Tam meriva na prve tri mesta. Morda celo kaj več kot tretje mesto," je razkrila Bychkova. V Moskvi sta zaostala le za domačima prvakoma Timurjem Imametdinovim in Ekaterino Nikolaevo ter danskim srebrnim parom, ki sta ga sestavljala Bjorn Bitsch in Ashli Williamson.

Plesalca sta bila vse do preteklega leta par tudi v zasebnem življenju, nato pa sta se razšla. "Na začetku je bilo težko, ampak sva to prebrodila, saj sva oba vedela, kaj želiva, in sva veliko vložila v najin plesni odnos - tako časa kot energije. Zavedava se, da lahko veliko doseževa skupaj, tako da vztrajava pri tem, da ostaneva plesni par in nama gre kar dobro," je pojasnila plesalka.

Par se je v soboto poslovil od oddaje Spet doma, kjer sta redno nastopala v rubriki Zvezde plešejo. Vabljeni k branju: "Mario še ni rekel zadnje!"

Vsak dan tako trenirata po pet ali šest ur. Vendar kot je priznala plesalka, pridejo tudi takšni dnevi, ko ne uspeta priti skupaj, zato vadita toliko več naslednji dan. "Zjutraj trenirava standard, ker pleševa kombinacijo. Popoldne pa latinske plese. Prideva, se najprej ogrejeva, potem greva čez tehniko in osnovne stvari. Nato pa imava začrtan načrt, kaj je treba povaditi. Veliko je odvisno, ali naju čaka konec tedna kakšna tekma ali ne, in nato trenirava vsak ples posebej, vsak gib posebej," je opisala njun vsakdanji trening Bychkova.