Zvezda večera je bil Klemen Slakonja, ki je dobil tako strokovnega viktorja kot tudi viktorja popularnosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zvezda večera je bil Klemen Slakonja, ki je dobil tako strokovnega viktorja kot tudi viktorja popularnosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Polona Balantič, sodelavka MMC-ja, je dobila strokovnega viktorja za obetavno medijsko osebnost kot novinarka oddaj o kulturi na TV SLO. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kot voditelja sta na oder stopila tudi stara 'viktorska' znanca Slon in Sadež. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Boris Kobal je bil eden izmed dežurnih šaljivcev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

RTV Slovenija je imela v konkurenci nominirancev za viktorja popularnosti v ognju osem žezel, za strokovne viktorje pa 17, nazadnje pa je dobila kar sedem od osmih podeljenih strokovnih viktorjev!

Najprej so podelili strokovnega viktorja za
voditelja zabavne TV-oddaje, za katerega so se potegovali Klemen Slakonja, Peter Poles in Vid Valič, veselil pa se ga je Slakonja. Sledil je še en viktor za voditeljsko mesto - nominiranci za strokovnega viktorja v kategoriji voditelj informativne TV-oddaje so bili Igor E. Bergant, Manica Janežič Ambrožič in Darja Zgonc, dobil pa ga je Bergant.

Brez glasbe seveda ni šlo
Med prvim glasbenim predahom je na oder skupaj s svojo skupino Tabu in v spremstvu Andreja Šifrerja stopila Tina Marinšek, ki je zadnje mesece nastopala tudi v vlogi sodnice v evrovizijskem ciklu Misija Evrovizija, nato pa je za ščepec humorja poskrbel še Gojmir Lešnjak - Gojc.

Na strokovnega viktorja v kategoriji informativna TV-oddaja so upale oddaje 24 ur, Globus in Odmevi, dobila pa ga je zadnja. V kategoriji zabavna TV-oddaja so se borile Ljubezen skozi želodec, Misija Evrovizija in Slovenija ima talent, zmagala pa je Misija Evrovizija, ob tej priložnosti pa so Eva Boto in dvojčici Prusnik na odru tudi zapele in zaplesale.

Voditelji so se kar množili in množili
Na oder sta nato na veliko navdušenje občinstva prišla Slon in Sadež, znani humoristični dvojec, ki je v preteklosti podelitev viktorjev že povezoval. Letos sta režisersko taktirko viktorjev iz rok Barbare Zemljič prevzela Igor Gajič in Klemen Dvornik.

V kategoriji dokumentarne TV-oddaje so tekmovale Aleksandrinke, Medijska vojna - Padec tabujev in Nevidni, dobil ga je dokumentarec Aleksandrinke. V kategoriji otroške in mladinske TV-oddaje so bile nominirane Impro TV, Male sive celice, Muzikajeto in Tranzistor, dobile pa so ga Male sive celice.

Največ obeta Polona
Voditeljsko palico je nato prevzel stand-up komik Vid Valič, med igranimi TV-oddajami ali TV-filmi, ki so se uvrstili med nominirance, so se znašli Moji, tvoji, najini, Na terapiji in Zmaga ali kako je Maks Bizgec zasukal kolo zgodovine, zmaga pa je šla v roke TV-izdelku Na Terapiji. Za obetavno medijsko osebnost so v ožjem krogu znašli novinarka oddaj o kulturi na TV SLO Polona Balantič, voditeljica oddaje Svet na Kanalu A Nuša Lesar in voditelj oddaje (Ne)pomembne stvari na TV SLO Blaž Šef, dobila pa ga je naša sodelavka Polona Balantič, ob čemer ji iskreno čestitamo!

Čas za viktorje popularnosti
43-članska Akademija viktor, ki jo sestavljajo domači medijski strokovnjaki z različnih področij, je izbrala nominirance za strokovne viktorje v osmih kategorijah, o viktorjih popularnosti pa je odločalo ljudstvo, na vrsto pa so prišli po nastopu Zorana Predina s skupino CoverLover, ko je na oder stopil "rejeni" Lado Bizovičar. Med televizijskimi oddajami so tekmovale 24 ur, Misija Evrovizija in Na zdravje!, dobila pa ga je prva. V kategoriji televizijska osebnost so bili nominirani Slavko Bobovnik, Boštjan Romih in Klemen Slakonja, glasovi Slovencev pa so odločili, da je najbolj priljubljena televizijska osebnost Klemen Slakonja.

Minute za radio
Voditeljske vajeti je v roke prevzela Ana Liza, na vrsto pa so prišle minute za radio. Za najboljšega voditelja na radijskih valovih so se potegovali Denis Avdič, Sašo Hribar in Andrej Karoli, za viktorja popularnosti med radijskimi postajami pa Radio 1, Radio Center in Val 202 - slavila sta Denis Avdič in Val 202.

Na vrsto je prišla skupina Manouche, z njimi je električno kitaro 'nažigal' tudi Branko Đurič - Đuro, vlogo voditelja pa je nato prevzel Jonas Žnidaršič in podelil viktorja popularnosti v kategoriji glasbeni izvajalec, v kateri so na zlati kipec upali Maja Keuc, Jan Plestenjak ter Tanja Žagar, dobila pa ga je zadnja. Med spletnimi stranmi so se borile 24ur.com, Siol.net in Žurnal24.si, dobili pa so ga naši kolegi s strani 24ur.com.

Še dva posebna viktorja
Jan Plestenjak je v spomin na Lojzeta Slaka združil moči z Modrijani, skupaj so zapeli zimzeleno V dolini tihi. Vlogo voditelja je nato prevzel Zoran Predin in napovedal viktorja za posebne dosežke, ki so ga podelili ekipi Centra urbane kulture Kino Šiška. Po nastopu skupine Siddharta z Laro B je na oder prišel še Janez Hočevar - Rifle, ki je lani dobil viktorja za življenjsko delo, letos pa ga je podelil Mitu Trefaltu. Večer se je končal s pesmijo družine Tonija Sotoška, ki jo je zaigral ob spremstvu pevskega zbora osnovne šole Jurija Dalmatina iz Krškega.

Spodaj si lahko osvežite spomin, kdo so bili nominiranci, zmagovalci v posamezni kategoriji pa so zapisani v krepkem tisku.

VIKTORJI POPULARNOSTISTROKOVNI VIKTORJI
KATEGORIJANOMINIRANCIKATEGORIJANOMINIRANCI
Glasbeni izvajalecMaja KeucVoditelj informativne TV-oddajeIgor E. Bergant
Jan PlestenjakManica Janežič Ambrožič
Tanja ŽagarDarja Zgonc
Televizijska osebnostSlavko BobovnikVoditelj zabavne TV-oddajeKlemen Slakonja
Boštjan RomihPeter Poles
Klemen SlakonjaVid Valič
Televizijska oddaja

24 urObetavna medijska osebnostPolona Balantič
Misija EvrovizijaBlaž Šef
Na zdravje!Nuša Lesar
Radijska osebnostDenis AvdićInformativna TV-oddaja24 ur
Sašo HribarGlobus
Andrej KaroliOdmevi
Spletna stran24ur.comZabavna TV-oddajaLjubezen skozi želodec
siol.netMisija Evrovizija
zurnal24.siSlovenija ima talent
Radijska postajaRadio 1

Igrana TV-oddaja ali TV-film

Moji, tvoji, najini
Radio CenterNa terapiji
Val 202Zmaga ali kako je
Maks Bigec zasukal kolo zgodovine
Dokumentarna TV-oddajaAleksandrinke
Medijska vojna - padec tabujev
Nevidni
Otroška ali mladinska TV-oddajaImpro TV
Muzikajeto
Male sive celice
Tranzistor