Marcel (na sliki s sodelavcema Alenko Kotnik in Bojanom Trontljem) na televiziji najraje pogleda nogomet, a le, ko ga komentira Igor E. Bergant. Foto: MMC RTV SLO
Marcel (na sliki s sodelavcema Alenko Kotnik in Bojanom Trontljem) na televiziji najraje pogleda nogomet, a le, ko ga komentira Igor E. Bergant. Foto: MMC RTV SLO
Kdo si najbolj zasluži viktorja?

Po nominiranih Manici Ambrožič, Sašu Hribarju in Klemnu Slakonji vam predstavljamo še voditelja Studia City, ki je nominiran v kategoriji za voditelja informativne TV-oddaje. Marcel je na vprašanje, kdo si najbolj zasluži viktorja v njegovi kategoriji, odgovoril: "Upam, da ga dobi katera izmed mojih konkurentk, Manica Ambrožič ali Darja Zgonc," je povedal voditelj, ki se je spomnil še nekaterih kolegov: "Ne vem pa, kje so Slavko Bobovnik, Mojca Širok, Ksenja Horvat, ki si prav tako zaslužijo nominacijo."

Viktorja naj dobita konkurentki
Z odgovorom, naj dobita viktorja za voditelja TV-informativne oddaje Manica ali pa Darja, pa je Marcel jasno nakazal, da ga viktorji popularnosti ravno ne zanimajo: "Zelo mi je všeč, ko je nominiran Studio City, ker kolikor jaz dobro delam, toliko dobro dela tudi Studio City."

Namesto na viktorje na seminar
Filmski kritik, publicist in voditelj se je podelitve viktorjev udeležil le enkrat in tudi takrat je bil v to nakako prisiljen, saj jim takratni urednik to ukazal: "Z vseh strani so govorili, da bomo ravno mi dobili viktorja, zato smo odšli na viktorje, ker naj bi prevzeli nagrado. A ga na koncu sploh nismo dobili." Marcela po pričakovanju na podelitvi viktorjev ne bo - navzoč ni bil tudi takrat, ko je kipec dejanko dobil: "V času viktorjev bom v Londonu, kjer bom navzoč na seminarju Ideja komunizma, ki ga organizira Slavoj Žižek."

Podobnost viktorjev in oskarjev
Na vprašanje, ali so viktorji le ena sama kuhinja, je Marcel odgovoril: "Vse nagrade so na isti način kuhinja. Viktorji niso bili nikoli prva stvar, na katero bi pomislil. Mislim, da so viktorji namenjeni tistim, ki se radi kažejo in ki radi nastopajo po tabloidih, tako nekako kot pri oskarjih. Tako pri oskarjih kot pri viktorjih so zmagovalci predvidljivi, primanjkuje malo dramatičnosti."

Marcel, ki Studio City vodi že vrsto let, se ne nagiba k vodenju nove oddaje, saj je ta oddaja ukrojena zanj: "Ko me bo ta oddaja vrgla ven, ne vem, če bi lahko vodil drugo oddajo," se je pošalil vedno iskren voditelj, ki nima načrtov za prihodnost: "Grem iz tedna v teden in tedni minevajo kot dnevi."

D. S.

Kdo si najbolj zasluži viktorja?