RTV Slovenija je pobrala več kot polovico viktorjev. Foto: MMC RTV SLO
RTV Slovenija je pobrala več kot polovico viktorjev. Foto: MMC RTV SLO

Celotno izjavo vodstva RTV Slovenija o prireditvi Viktorji 2011 si lahko preberete spodaj.

Podelitev nagrad Viktorji 2011, ki jo je bilo mogoče drugič zaporedoma v neposrednem prenosu sinoči spremljati na 1. programu TV Slovenija, je bila letos kljub dogovorom med TV Slovenija, ki je podelitev zgolj prenašala (poskrbela za prenos zvoka in slike), in revijo Stop, glavnim ter edinim organizatorjem po vsebinski, produkcijski in finančni plati, neprimerno izrabljena za politično opredeljevanje in agitacijo.

RTV Slovenija ocenjuje, da gre za nedopustno zlorabo živega prenosa prireditve, ki ni potekala skladno s scenarijem, danim TV Slovenija v vpogled pred prireditvijo. Posnetka prireditve zato ne bomo predvajali v okviru ponovitev oddaj, do njega pa tudi ne bo mogoče dostopati pred avdio/video arhiva na spletni strani www.rtvslo.si.
RTV Slovenija obžaluje, da se je prireditev, ki je bila v vseh teh letih v prvi vrsti namenjena pregledu in ocenjevanju medijskih dosežkov, kot taka pa je bila podlaga za nadaljnji razvoj slovenskega medijskega prostora ter vsa ta leta sinonim za dober humor in satiro, sprevrgla v njuno nasprotje in s tem zlorabila vlogo javnega servisa, ki jo po zakonu izvaja javni zavod RTV Slovenija.
Kljub zapletom pa javni zavod meni, da nagrade viktorji, kot najprestižnejša strokovna priznanja in priznanja občinstva na področju medijev in popularne kulture v Sloveniji, s tem zapletom niso izgubili na pomembnosti in vplivnosti. Ostajajo pokazatelj medijske odličnosti in popularne kulture ter ocenjevalec medijske kakovosti in razvoja. RTV Slovenija se zato veseli sedmih strokovnih viktorjev in dveh viktorjev popularnosti za leto 2011, ki so jim bile v okviru različnih kategorij podeljene sinoči. Odločitve o programskih spremembah v smeri sodobnejšega podajanja informacij in novic, podpora ustvarjanju lastnih konceptov oddaj, inovativnih pristopov k ustvarjanju oddaj in filmov z zahtevnejšo vsebino z namenom doseganja širše javnosti ter ohranjanje in razvijanje oddaj za mlajšo publiko, očitno dajejo odlične rezultate v velikem številu nagrad tako doma kot v tujini.

Služba za odnose z javnostjo
RTV Slovenija