Nadaljevanje Borata prihaja v ameriške kinematografe v petek. Foto: IMDb
Nadaljevanje Borata prihaja v ameriške kinematografe v petek. Foto: IMDb

V najnovejšem filmu o Boratu, Cohenovem razvpitem filmskem liku, vidimo nekdanjega newyorškega župana in zdajšnjega odvetnika predsednika Donalda Trumpa, kako leži na hotelski postelji z roko v hlačah, medtem, ko ga motri bolgarska igralka Maria Bakalova, ki v filmu igra Boratovo hči, TV-novinarko Tutar.

Nadaljevanje filmske uspešnice o bizarnem novinarju iz Kazahstana bo v ameriške kinodvorane prišlo v petek, že prej pa se je poročalo o tem, da v filmu nastopa tudi Giuliani, ki je skupaj z drugimi žrtvami nasedel Boratu in privolil v intervju z njegovo filmsko ekipo.

Giuliani z bolgarsko igralko Mario Bakalovo. Foto: Youtube
Giuliani z bolgarsko igralko Mario Bakalovo. Foto: Youtube

Incident se je zgodil nekje julija, ko je Giuliani potem tudi poklical policijo in prijavil vdor "čudno oblečenega možakarja". Policija ni odkrila nobenega kaznivega dejanja.

76-letni Giuliani v filmu seže z roko v odpete hlače in se igra spolovilom, medtem ko je v sobi s 24-letno Bakalovo. Igralka se je Giulianiju predstavila kot novinarka konservativne televizije in Giuliani z njo opravi intervju.

Novinarka mu nato predlaga, da gresta v njeno hotelsko sobo na dodatno zabavo, in Giuliani to z veseljem sprejme. A soba je opremljena s skritimi kamerami.

Borat z odkupnino Trumpu

Kakšno dodatno razkritje potem prekine Borat, ki vdre v sobo in nahruli Giulianija, da je dekle staro 15 let in kot tako "prestaro zanj". Giuliani je pozneje po prijavi incidenta dejal, da je pomislil, da je to Sacha Baron Cohen, in je bil "vesel, da se mu ni pustil".

Bakalova v filmu igra Boratovo hčerko. Foto: IMDb
Bakalova v filmu igra Boratovo hčerko. Foto: IMDb

Borat sicer v filmu prispe v ZDA po nalogu kazahstanske vlade, da prinese podkupnino zavezniku Donaldu Trumpu in mu s tem prikupi njihovo državo. Najprej je za darilo mišljena opica, ko pa ta zboli, se Borat odloči, da bo podaril svojo hčer.

Ta je bila kot novinarka dovolj prepričljiva, saj se Giuliani z njo spogleduje, sprejema komplimente, pije viski, kašlja in se ne drži nobene medsebojne razdalje v času koronavirusa. V intervjuju se tudi strinja, da bi bil pripravljen z njo pojesti netopirja.

Giuliani: Ves čas sem bil oblečen

Trumpovi kritiki so incident pograbili kot še en dokaz več, kako zelo podkupljivi so člani administracije in kako lahko bi jih lahko Rusi dobili na svojo stran s podtikanjem mičnih deklet, kot je Bakalova.

Giuliani sam se brani, da je šlo za popolnoma nedolžno zadevo in da si je v resnici poskusil sneti snemalno napravo, zato je ležal in imel napol razpeto srajco. "In prav v tistem trenutku so posneli ta del, a vam lahko zagotovim, da sem si zgolj popravljal nazaj srajco za pas," je zatrdil v pogovoru za WABC.

Ob tem je dodal, da je bil prepričan, da je intervju z Bakalovo povsem resničen. "Na neki točki mi je razložila neke težave, ki jih ima, in sem dejansko molil z njo. In potem sem moral oditi. Imel sem suknjič na sebi. Ves čas sem bil oblečen."

Pozneje je Giuliani na Twitterju film označil za "popolno izmišljotino". "Na nobeni točki intervjuja ali po njem nisem bil neprimeren. Če Sacha Baron Cohen nakazuje drugače, je navaden lažnivec," je še dodal.

Druga izdaja filma o Boratu tako kot prva razkriva številne predsodke pri Američanih, kot sta antisemitizem in rasizem. Prvi film o Boratu je ob izidu leta 2006 zaslužil 262 milijonov dolarjev, Baronu Cohenu pa prislužil prvi zlati globus. Film je prejel tudi oskarjevsko nominacijo za najboljši scenarij.

Film prihaja v javnost dober teden dni pred volitvami v ZDA in nekateri so ga že označili za "oktobrsko presenečenje", termin, ki v ZDA označuje neki nepredvidljivi škandal tik pred volitvami.

Napovednik za drugi del Borata si lahko pogledate spodaj.