Snemanje filma Misija: Nemogoče 7 je bilo zaradi pandemije koronavirusa prekinjeno. Foto: Reuters
Snemanje filma Misija: Nemogoče 7 je bilo zaradi pandemije koronavirusa prekinjeno. Foto: Reuters

“Nasa se veseli sodelovanja s Tomom Cruisom pri filmu na krovu vesoljske postaje!" je na spletnem portalu Twitter zapisal upravitelj Nase Jim Bridenstine. Vesoljska agencija že nekaj časa išče dodaten komercialni podvig za vesoljski program, vendar so se vsi prejšnji poskusi ustavili pri dogovarjanju. "Potrebujemo množične medije, da navdihnemo novo generacijo inženirjev in znanstvenikov, ki bodo uresničili Nasine ambiciozne načrte," pojasnjuje Bridenstine.

NASA si prizadeva odpreti Mednarodno vesoljsko postajo za širšo komercialno uporabo in znanstvene raziskave novih zdravil in materialov, ki jih je mogoče gojiti le v ničelni težnosti. Prav tako se zanimajo tudi za vesoljski turizem, piše The New York Times.

Hollywoodski portal Deadline je v preteklosti poročal, da je Cruise želel v projekt vključiti zasebno vesoljsko podjetje Elona Muska SpaceX. Načrtovani film še nima producenta, po doslej znanih informacijah pa ni povezan s serijo Misija: Nemogoče. “Več o projektu bomo povedali ob primernem času,” je zatrdil Nasin tiskovni predstavnik Matthew Rydin.

Snemanje filma Misija: Nemogoče 7 v Italiji, v katerem igra Cruise, je bilo zaradi pandemije koronavirusa prekinjeno v februarju. Cruise igra tudi v nadaljevanju filma Top Gun (1986), čigar predvajanje v kinih je bilo prestavljeno na december.